Etikk og estetikk

Både Kadra Yusuf og Frank Rossavik ville unngå å snakke om dette temaet

NRK-journalist Kadra Yusuf og Aftenposten-kommentator Frank Rossavik gjester i Subjekts nye podkast, Etikk og estetikk. Nå er den første episoden ute på blant annet Spotify, Soundcloud, Youtube og Google Podkaster. Etikk og estetikk lanseres også på Apple Podkaster i løpet av de nærmeste dagene.
NRK-journalist Kadra Yusuf og Aftenposten-kommentator Frank Rossavik gjester i Subjekts nye podkast, Etikk og estetikk. Nå er den første episoden ute på blant annet Spotify, Soundcloud, Youtube og Google Podkaster. Etikk og estetikk lanseres også på Apple Podkaster i løpet av de nærmeste dagene.
I første episode av Subjekts nye podkast, Etikk og estetikk, var det ett tema begge gjestene helst ville unngå: – Vanskelig debatt, sier Yusuf, som konkluderte likevel.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Subjekt lanserer podkasten Etikk og estetikk.

Hva svarer du når du blir konfrontert med noen av dagens vanskeligste kultur- og samfunnsspørsmål?

Subjekts nye podkast, Etikk og estetikk, inviterer noen av landets fremste kommentatorer, debattanter, politikere, kunstnere og flere til å konkludere i brennhete, alvorlige, morsomme og aktuelle saker.

Bør vi avkolonisere Kunsthøgskolen i Oslo? Er det transfobisk å bekjenne at kjønn er binært? Er det sensur når redaktører, på ideologisk grunnlag, ikke vil publisere sin anmelders dom? Har krenkehysteriet gått for langt?

I første episode møter vi NRK-journalist Kadra Yusuf og Aftenposten-kommentator Frank Rossavik. Tross mangeårig offentlig tilstedeværelse, var det særlig ett spørsmål de begge helst ville unngå.

Annonse

– Det er en vanskelig debatt, sier Kadra Yusuf.

Hør første episode av Etikk og estetikk for å få med deg hvilken sak det gjelder:

Sakene

Harry Potter-forfatteren J. K. Rowling er i hardt vært etter utspill om kjønn og kjønnsforståelse. Men var det så galt det hun sa, egentlig?

Prosa-redaktør Merete Røstad publiserer ikke anmeldelse av en innvandringskritisk bok allikevel, etter først å ha bestilt den. – Sensur, mener mediekritiker. Men er det egentlig det?

137 studenter og tilsatte ved Kunsthøgskolen i Oslo har signert et opprop som hevder at «det hvite blikket får dominere». Bør vi såkalt avkolonisere kunsthøyskolen?

Joikakake-emballasje, Diplomis-logo og Haribo-lakrisbiter har alle blitt kritisert for å være rasistiske. Har krenkehysteriet gått for langt?

Ute nå

Etikk og estetikk er utgitt med støtte fra Fritt ord. Du finner programmet på Spotify, Soundcloud, Youtube og Google Podkaster. Første episode lanseres også på Apple Podkaster i løpet av de nærmeste dagene.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar