fbpx
NRK-journalist Kadra Yusuf og Aftenposten-kommentator Frank Rossavik gjester i Subjekts nye podkast, Etikk og estetikk. Nå er den første episoden ute på blant annet Spotify, Soundcloud, Youtube og Google Podkaster. Etikk og estetikk lanseres også på Apple Podkaster i løpet av de nærmeste dagene.
Etikk og estetikk

Både Kadra Yusuf og Frank Rossavik ville unngå å snakke om dette temaet

I første episode av Subjekts nye podkast, Etikk og estetikk, var det ett tema begge gjestene helst ville unngå: – Vanskelig debatt, sier Yusuf, som konkluderte likevel.
Saken er Subjekt lanserer podkasten Etikk og estetikk.

Hva svarer du når du blir konfrontert med noen av dagens vanskeligste kultur- og samfunnsspørsmål?

Subjekts nye podkast, Etikk og estetikk, inviterer noen av landets fremste kommentatorer, debattanter, politikere, kunstnere og flere til å konkludere i brennhete, alvorlige, morsomme og aktuelle saker.

Bør vi avkolonisere Kunsthøgskolen i Oslo? Er det transfobisk å bekjenne at kjønn er binært? Er det sensur når redaktører, på ideologisk grunnlag, ikke vil publisere sin anmelders dom? Har krenkehysteriet gått for langt?

I første episode møter vi NRK-journalist Kadra Yusuf og Aftenposten-kommentator Frank Rossavik. Tross mangeårig offentlig tilstedeværelse, var det særlig ett spørsmål de begge helst ville unngå.

– Det er en vanskelig debatt, sier Kadra Yusuf.

Hør første episode av Etikk og estetikk for å få med deg hvilken sak det gjelder:

Sakene

Harry Potter-forfatteren J. K. Rowling er i hardt vært etter utspill om kjønn og kjønnsforståelse. Men var det så galt det hun sa, egentlig?

Prosa-redaktør Merete Røstad publiserer ikke anmeldelse av en innvandringskritisk bok allikevel, etter først å ha bestilt den. – Sensur, mener mediekritiker. Men er det egentlig det?

137 studenter og tilsatte ved Kunsthøgskolen i Oslo har signert et opprop som hevder at «det hvite blikket får dominere». Bør vi såkalt avkolonisere kunsthøyskolen?

Joikakake-emballasje, Diplomis-logo og Haribo-lakrisbiter har alle blitt kritisert for å være rasistiske. Har krenkehysteriet gått for langt?

Ute nå

Etikk og estetikk er utgitt med støtte fra Fritt ord. Du finner programmet på Spotify, Soundcloud, Youtube og Google Podkaster. Første episode lanseres også på Apple Podkaster i løpet av de nærmeste dagene.