Bekrefter vennskap

Karin Hindsbo inhabil i sak om Tangen-gave til Nasjonalmuseet

Karin Hindsbo er inhabil i saken om gave fra Nicolai Tangens stiftelse. (Foto: Berit Roald/NTB scanpix.)
Karin Hindsbo er inhabil i saken om gave fra Nicolai Tangens stiftelse. (Foto: Berit Roald/NTB scanpix.)
Advokater mener Nasjonalmuseets direktør Karin Hindsbo er for nær venn av Nicolai Tangen til å involvere seg i en sak om en gave fra Tangens stiftelse.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Både Hindsbo og Tangen har bekreftet at de er venner.

– Hindsbos personlige relasjon til Tangen kan være egnet til å motivere Hindsbo til å gi AKO Foundation fordeler de ellers ikke ville ha oppnådd, eller motsatt, at AKO Foundation blir vurdert strengere enn de ellers ville ha blitt, skriver advokatfirmaet Føyen Torkildsen i en habilitetsvurdering som er bestilt av Nasjonalmuseets styre.

Det skriver VG.

Vurderingen kommer etter at Nasjonalmuseets direktør Karin Hindsbo i fjor høst spurte Nicolai Tangen om hans stiftelse Ako Foundation vil bidra med midler til museet.

10. mars fikk Nasjonalmuseet et konkret tilbud om å få overført penger fra stiftelsen.

Annonse

Venner

Både Hindsbo og Tangen har bekreftet at de er venner.

Habilitetsvurderingen ble gjort etter at Tangen trakk seg fra styret i Ako Foundation under prosessen med å bli oljefondssjef.

Advokatene fastslår at Hindsbo likevel «fortsatt vil være inhabil til å saksbehandle eller håndtere inngåelsen av den avtalen som partene allerede er i forhandlinger om.».

Gjennomføres av andre

Hindsbo skriver i en epost til VG at det er nærliggende at hun kontakter relevante personer hun kjenner om mulige samarbeid, og at hun vil fortsette å gjøre dette.

– Selve forhandlingene og beslutningene må selvsagt gjennomføres av andre dersom jeg i enkelte tilfeller skulle bli erklært inhabil, skriver hun.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar