Gamle Deichmanske bibliotek ble for en uke siden lagt ut for salg med en antatt markedsverdi på 58,6 millioner kroner. Gjeldende bud er på over 200 millioner. (Foto: Stian Lysberg Solum/NTB scanpix.)
Budkrig om bibliotek

Budkrig pågår om gamle Deichmanske bibliotek i Oslo

Gamle Deichmanske bibliotek ble for en uke siden lagt ut for salg med en antatt markedsverdi på 58,6 millioner kroner. Gjeldende bud er på over 200 millioner.
Saken er Gamle Deichmanske bibliotek er til salgs.

To uavhengige budgivere bekrefter overfor Aftenposten at budet på det gamle biblioteket i hovedstaden nå ligger på over 200 millioner kroner – omtrent 150 millioner over prisantydning.

Megler Carl Fredrik Marti ønsker ikke å oppgi størrelsen på det gjeldende budet eller hvem som har kommet med budet.

13 interessenter har meldt seg.

Tidligere har Obos, Møller Eiendom og Christian Ringnes-selskapet Eiendomsspar bekreftet at de deltar i budrunden, men det er uvisst om de fortsatt prøver å sikre seg det unike bygget.

Hovedbiblioteket i Oslo står tomt inntil videre, men nå er salgsprosessen godt i gang. 13 interessenter har lagt inn bud på prakteiendommen til 58 millioner kroner. Oppå dette kommer vedlikeholdsutgifter på ytterligere 64 millioner. (Foto: Stian Lysberg Solum/NTB scanpix.)

Føringer fra Byantikvaren

Kjøperen må garantere at Oslos befolkning fortsatt skal kunne bruke deler av bygget på 12.500 kvadratmeter.

Med på kjøpet følger også en del av inventaret som er spesiallaget for biblioteket. Disse møblene må forbli i bygget, uansett hvilken funksjon det får i fremtiden.

På toppen av den antatte markedsverdien, kommer vedlikeholdsutgifter på ytterligere 64 millioner kroner.

Det er knyttet store verneverdier til anlegget. Ny eier må forholde seg til føringer fra Byantikvaren.