fbpx
Etikk og estetikk

Mener minoriteter ikke frigjøres dersom de må «representere» sin hudfarge

Komiker og leder i Født Fri, Shabana Rehman, og kulturredaktør i Dagsavisen, Mode Steinkjer, er gjester i den syvende episoden av Etikk og estetikk. (Foto: Pouneh Attar.)
Komiker og leder i Født Fri, Shabana Rehman, og kulturredaktør i Dagsavisen, Mode Steinkjer, er gjester i den syvende episoden av Etikk og estetikk. (Foto: Pouneh Attar.)
Shabana Rehman mener mangfoldskvoteringen kan gå for langt. Hun møter Dagsavisens kulturredaktør, Mode Steinkjer, til debatt om mangfoldskvotering, venstrevridd humor og «fuck the police».
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Subjekt-podkasten Etikk og estetikk er ute i sin syvende episode.

Hva svarer du når du blir konfrontert med noen av vår tids vanskeligste kultur- og samfunnsspørsmål?

Subjekts podkast, Etikk og estetikk, skal hjelpe deg med å konkludere.

Vanskelige temaer

Denne uken inviterte vi komiker og leder i Født fri, Shabana Rehman, og Dagsavisens kulturredaktør, Mode Steinkjer, til debatt om «venstrevridde humorprogrammer», nye mangfoldskriterier for å vinne Oscar-prisen og at rapperen Kamelen møter i retten for å ha sagt «fuck politiet» under en konsert.

Annonse

Bør NRK gjøre som BBCs nye direktør ønsker: Kutte i humorprogrammer med venstrevridd slagside, og inkludere mer «høyrehumor»?

Har mangfoldskriteriene gått for langt?

Og har politiet blitt for lettkrenket?

Tidligere episoder

Etikk og estetikk er ute i syv episoder.

første episode møter vi Kadra Yusuf og Frank Rossavik, som svarte på spørsmål om rasistiske lakrisbiter, studentopprop på Kunsthøgskolen i Oslo, en «transfobisk» Rowling-tweet og en redaktørs angivelige «sensur» av sin egne anmelder.

andre episode møter vi Inger Merete Hobbelstad og Thomas Talawa Prestø til diskusjon om identitetspolitikk, ytringsfrihet og «tesen» om at «menn er blitt taperne i samfunnet».

tredje episode møter vi Maria Amelie og Aksel Braanen Sterri til diskusjon om borgerlønn, ruspolitikk og rasisme.

fjerde episode møter vi Nazneen Khan-Østrem og Lasse Josephsen til diskusjon om demonstrasjoner, metoo, Trond Giske og kulturjournalistikk.

femte episode møter vi Kristin Clemet og Magdi Ytreeide Abdelmaguid til diskusjon om koranbrenning, Tiktok og utdanning.

I sjette episode møter vi Iselin Shumba og Nils August Andresen til diskusjon om «Mulan», pengegaver og elsparkesykler.

Der du hører på podkast

Etikk og estetikk er ute på de fleste plattformer hvor man kan høre på podkaster. Abonner gjerne på kanalen vår på din favorittplattform – for eksempel på Spotify eller Podkaster fra Apple.

Har du tilbakemeldinger på podkasten, så vil vi gjerne høre fra deg.