Vel møtt!

Etikk og estetikk kommer til Trondheim!

Subjekt-podkasten Etikk og estetikk er møtt med stor begeistring denne sommeren og høsten. Den tiende og sesongavsluttende spilles inn live på Litteraturhuset i Trondheim 15. oktober, hvor du er invitert som publikum. (Foto: Karsten Krogh-Hansen.)
Subjekt-podkasten Etikk og estetikk er møtt med stor begeistring denne sommeren og høsten. Den tiende og sesongavsluttende spilles inn live på Litteraturhuset i Trondheim 15. oktober, hvor du er invitert som publikum. (Foto: Karsten Krogh-Hansen.)
Redaktør og programleder Danby Choi lover grill på ekstra høy varme når den tiende episoden av podkasten spilles inn blant publikum på Litteraturhuset i Trondheim 15. oktober.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Subjekt og Litteraturhuset i Trondheim inviterer til liveinnspilling av Etikk og estetikk den 15. oktober.

Subjekt-podkasten Etikk og estetikk er møtt med stor begeistring denne sommeren og høsten.

Den tiende og sesongavsluttende spilles inn live på Litteraturhuset i Trondheim, hvor du er invitert som publikum.

15. oktober har du mulighet til å høre (og se!) episoden før alle andre, som normalt får nye episoder hver søndag.

Dessuten lover redaktør og programleder Danby Choi grill på ekstra høy varme når Etikk og estetikk går live.

Annonse

Kommer du? Meld deg på gjennom Facebook-arrangementet her

I den tredje episoden av Etikk og estetikk møtte vi filosof Aksel Braanen Sterri og forfatter Maria Amelie til diskusjon om blant annet borgerlønn. (Foto: Subjekt.)

Betent tematikk

Hva svarer du når du blir konfrontert med noen av samtidens vanskeligste kultur- og samfunnsspørsmål?

Etikk og estetikk inviterer noen av landets fremste kultur- og samfunnsprofiler til å konkludere i brennhete, alvorlige, morsomme og aktuelle saker:

Er det greit å brenne Koranen? Har identitetspolitikken gått for langt? Har menn blitt taperne i samfunnet? Bør vi avkolonisere norsk akademia?

Gjestene må svare ja eller nei, før de utdyper hvorfor.

Programleder Danby Choi, som også er redaktør i Subjekt, er som kjent ikke redd for å gå inn i betent tematikk.

– Subjekt er ikke go-to for publikumsfrierier, men denne gangen har vi fått til noe som de aller fleste liker, sier Choi.

I den andre episoden av Etikk og estetikk møtte vi Thomas Talawa Prestø og Inger Merete Hobbelstad til debatt om blant annet rasistiske skulpturer. (Foto: Subjekt.)

Vel møtt!

Formatet er enkelt: En time. To gjester. Tre temaer.

– Når man ikke inviterer direkte involverte caser, men uavhengige kommentatorer, så får man en mindre selvbergende og polemisk debatt. Svarene blir heller nyanserte og redelige. Det er en form for konstruktiv journalistikk, sier Choi.

Temaer og gjester lanseres nærmere.

Men av hittil publiserte episoder, er det ingen grunn til å forvente noe annet enn høy kvalitet på både debatt og gjesteliste.

Kommer du? Meld deg på gjennom Facebook-arrangementet her

Karpe-Magdi og Kristin Clemet var gjester i den femte episoden av Etikk og estetikk, hvor vi blant annet diskuterte koranbrenning. (Foto: Subjekt.)

Tidligere episoder

Etikk og estetikk er hittil ute i ni episoder.

første episode møter vi Kadra Yusuf og Frank Rossavik, som svarte på spørsmål om rasistiske lakrisbiter, studentopprop på Kunsthøgskolen i Oslo, en «transfobisk» Rowling-tweet og en redaktørs angivelige «sensur» av sin egne anmelder.

andre episode møter vi Inger Merete Hobbelstad og Thomas Talawa Prestø til diskusjon om identitetspolitikk, ytringsfrihet og «tesen» om at «menn er blitt taperne i samfunnet».

tredje episode møter vi Maria Amelie og Aksel Braanen Sterri til diskusjon om borgerlønn, ruspolitikk og rasisme.

fjerde episode møter vi Nazneen Khan-Østrem og Lasse Josephsen til diskusjon om demonstrasjoner, metoo, Trond Giske og kulturjournalistikk.

femte episode møter vi Kristin Clemet og Magdi Ytreeide Abdelmaguid til diskusjon om koranbrenning, Tiktok og utdanning.

sjette episode møter vi Iselin Shumba og Nils August Andresen til diskusjon om «Mulan», pengegaver og elsparkesykler.

syvende episode møter vi Shabana Rehman og Mode Steinkjer til diskusjon om venstrevridde humorprogrammer, mangfoldskriterier og «fuck politiet».

åttende episode møter vi Eivor Evenrud og Stein Olav Henrichsen til diskusjon om en «rasistisk» benk, Nasjonalmuseets åpningsutstilling og «Ways of Seeing».

I niende episode møter vi Kamzy Gunaratnam og Arne Borge til diskusjon om journalistikk, samtykkelov og millionbøter til norske forlagshus.

Varaordfører i Oslo. Kamzy Gunaratnam, og Vårt lands kulturredaktør, Arne Borge, var gjester i den niende episoden av Etikk og estetikk, hvor vi blant annet diskuterte sex-samtykkelov. (Foto: Subjekt.)

Der du hører på podkast

Etikk og estetikk er ute på de fleste plattformer hvor man kan høre på podkaster. Abonner gjerne på kanalen vår på din favorittplattform – for eksempel på Spotify eller Podkaster fra Apple.

Har du tilbakemeldinger på podkasten, så vil vi gjerne høre fra deg.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar