Henrik Placht er kjøpt inn til både Nasjonalmuseet og Astrup Fearnley-museet sine kunstsamlinger, men han reagerer på at Nasjonalmuseets direktør kaller 78 prosent av nyinnkjøpene til egen kunstsamling for likestilling. Billedkunstner Sverre Bjertnæs (44) reagerer også på det nye oppropet om kjønnsbalansering av kunstsamlingene og er kritisk til at dagens mannlige kunstnere kan bli diskriminert til fordel for å kjønnsbalansere historien. (Foto: Presse.)
78 prosent kvinner

Fire av fem nye verk i Nasjonalmuseets samling er skapt av kvinner: – Ikke er det likestilling, ikke er det kunstfaglig

Kunstnere reagerer på det nye oppropet som krever likestilling i museene. Henrik Placht mener det er en «fullstendig avsporing» som verken er kjønnsbalansert eller kunstfaglig begrunnet.
Bli Subjekt Pluss-medlem for å lese artikkelen og få mange andre fordeler!
Månedlig
125,-
Årlig
1.250,-