«Nøtteknekkeren» blir direktekringkastet

Operaen strømmer gratis i desember

Operaen strømmer forestillinger gratis i julen. Også «Nøtteknekkeren» vil bli vist gratis, i samarbeid med NRK. (Foto: Erik Berg.)
Operaen strømmer forestillinger gratis i julen. Også «Nøtteknekkeren» vil bli vist gratis, i samarbeid med NRK. (Foto: Erik Berg.)
Den norske opera og ballett får ikke ta imot publikum. I desember vil derfor både opera, ballett og konsertopplevelser bli strømmet.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er «Barberen i Sevilla» har blitt forberedt i månedsvis og skulle etter planen ha blitt satt opp elleve ganger før jul. Nå blir den likevel gjennomført via strømming.

Før jul skulle Den norske opera og ballett spilt elleve forestillinger av «Barberen i Sevilla», og normalt ha danset juleklassikeren «Nøtteknekkeren» for nærmere 30.000 mennesker.

Det opplyser Operaen i en pressemelding.

Slik blir det ikke i år, som følge av restriksjonene pålagt norske kulturinstitusjoner.

Publikum får likevel mulighet til å oppleve forestillingene, for i år rulles den røde løperen ut digitalt.

Annonse

«Barberen i Sevilla», julespesialen «Julefryd» og en eksklusiv solokonsert med Lise Davidsen skal strømmes gratis på Operaens egne nettsider.

«Nøtteknekkeren» filmes og vises på NRK i julen.

– Å gå i Operaen før jul er en kjær tradisjon for mange av publikummerne våre. I år kjenner vi ekstra på behovet for å spre glede og tenne noen lys i mørketida. Derfor gir vi bort forestillingene våre i desember, sier ballettsjef Ingrid Lorentzen og operasjef Randi Stene.

Tilgjengelige i romjulen også

De direktesendte forestillingene vil bli strømmet og sendt på Operaen.no fra og med lørdag 12. desember.

Da er det premiere på feelgood-operaen «Barberen i Sevilla».

– Vi har forberedt oss i måneder på vår nye produksjon av «Barberen i Sevilla». Da må vi jo vise den! For første gang blir en operapremiere hos oss bare tilgjengelig digitalt. Det betyr at hele Norge kan få oppleve en premiere i Operaen, sier operasjef Randi Stene.

Fredag 18. desember følger «Julefryd», hvor operasangere, ballettdansere, og musikere skal skape julestemning.

Lørdag 19. desember blir det direktesendt konsert fra Hovedscenen, når Operaen får besøk av Norges internasjonale stjernesopran Lise Davidsen, som framfører høydepunkter fra operarepertoaret og klassiske julesanger sammen med pianist Christian Ihle Hadland.

Strømmingene på Operaen.no blir liggende tilgjengelig ut romjulen.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar