Operaen strømmer forestillinger gratis i julen. Også «Nøtteknekkeren» vil bli vist gratis, i samarbeid med NRK. (Foto: Erik Berg.)
«Nøtteknekkeren» blir direktekringkastet

Operaen strømmer gratis i desember

Den norske opera og ballett får ikke ta imot publikum. I desember vil derfor både opera, ballett og konsertopplevelser bli strømmet.
Saken er «Barberen i Sevilla» har blitt forberedt i månedsvis og skulle etter planen ha blitt satt opp elleve ganger før jul. Nå blir den likevel gjennomført via strømming.

Før jul skulle Den norske opera og ballett spilt elleve forestillinger av «Barberen i Sevilla», og normalt ha danset juleklassikeren «Nøtteknekkeren» for nærmere 30.000 mennesker.

Det opplyser Operaen i en pressemelding.

Slik blir det ikke i år, som følge av restriksjonene pålagt norske kulturinstitusjoner.

Publikum får likevel mulighet til å oppleve forestillingene, for i år rulles den røde løperen ut digitalt.

«Barberen i Sevilla», julespesialen «Julefryd» og en eksklusiv solokonsert med Lise Davidsen skal strømmes gratis på Operaens egne nettsider.

«Nøtteknekkeren» filmes og vises på NRK i julen.

– Å gå i Operaen før jul er en kjær tradisjon for mange av publikummerne våre. I år kjenner vi ekstra på behovet for å spre glede og tenne noen lys i mørketida. Derfor gir vi bort forestillingene våre i desember, sier ballettsjef Ingrid Lorentzen og operasjef Randi Stene.

Tilgjengelige i romjulen også

De direktesendte forestillingene vil bli strømmet og sendt på Operaen.no fra og med lørdag 12. desember.

Da er det premiere på feelgood-operaen «Barberen i Sevilla».

– Vi har forberedt oss i måneder på vår nye produksjon av «Barberen i Sevilla». Da må vi jo vise den! For første gang blir en operapremiere hos oss bare tilgjengelig digitalt. Det betyr at hele Norge kan få oppleve en premiere i Operaen, sier operasjef Randi Stene.

Fredag 18. desember følger «Julefryd», hvor operasangere, ballettdansere, og musikere skal skape julestemning.

Lørdag 19. desember blir det direktesendt konsert fra Hovedscenen, når Operaen får besøk av Norges internasjonale stjernesopran Lise Davidsen, som framfører høydepunkter fra operarepertoaret og klassiske julesanger sammen med pianist Christian Ihle Hadland.

Strømmingene på Operaen.no blir liggende tilgjengelig ut romjulen.