Utsatt for tredje gang

Munchmuseet utsatt til høsten 2021

Egentlig skulle det nye Munchmuseet ha åpnet i fjor sommer, men nå utsetter Oslo kommune åpningen til høsten 2021 etter forsinkelser. (Foto: Adrià Goula.)
Egentlig skulle det nye Munchmuseet ha åpnet i fjor sommer, men nå utsetter Oslo kommune åpningen til høsten 2021 etter forsinkelser. (Foto: Adrià Goula.)
Åpningsåret 2020 gikk ikke helt som planlagt. Nå kan kunstinteresserte krysse fingrene for 2021.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Det nye Munchmuseet i Bjørvika forsinkes.

Det er tredje gang åpningen av det nybygde museet ved siden av operaen i Bjørvika i Oslo blir utsatt. Først fra i fjor sommer til utpå høsten, så fra høsten til våren i år. Nå er åpningen utsatt til høsten 2021, melder avisa Vårt Oslo.

Utsettelsen ble bestemt på et møte i kultur- og utdanningsutvalget i Oslo kommune onsdag.

– Bakgrunnen for at åpningen utsettes, er at overtakelsen fra entreprenør til Kultur- og idrettsbygg ble forsinket. Overtakelsen skjedde 18. desember, sier byråd for kultur, idrett og frivillighet, Omar Samy Gamal (SV), til avisa.

Munchmuseets direktør Stein Olav Henrichsen på toppen av museumsbygget i Bjørvika. (Foto: Vidar Ruud/NTB.)

Skuffet

Museumsdirektør Stein Olav Henrichsen er skuffet over at åpningen blir forsinket.

Annonse

– Når vi overtar bygget, som kan være nært forestående – vi tenker oss slutten av februar – så trenger vi fem til seks måneder før vi er klare til å åpne for publikum, sier han til Avisa Oslo, og fortsetter:

– Da skal vi ha en flott og stor åpning. Vi gleder oss jo veldig til å kunne åpne for publikum,

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar