Mener gallerist har lurt kundene

Werner Jensen-kjøpere bes ta kontakt med politiet

I en årrekke har ingen visst hvem som skjuler seg bak signaturen «Werner Jensen». Gallerieier John Hedemark har solgt kunst av den ikke-eksisterende kunstneren i 25 år. Nå viser det seg at «Jensen» er Hedemark selv. (Foto: NRK.)
I en årrekke har ingen visst hvem som skjuler seg bak signaturen «Werner Jensen». Gallerieier John Hedemark har solgt kunst av den ikke-eksisterende kunstneren i 25 år. Nå viser det seg at «Jensen» er Hedemark selv. (Foto: NRK.)
Politiet ber folk som har kjøpt kunst av «Werner Jensen» om å ta kontakt etter at gallerieier John Hedemark i helgen ble siktet for bedrageri. Hedemark avviser påstandene.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Galleristen John Hedemark har solgt kunst av en ikke-eksisterende kunstner. Hedemark er siktet for bedrageri, men mener han er uskyldig.

Hedemark har under navnet Werner Jensen malt og solgt maleri i over 20 år.

Ifølge NRK mener politiet at kunstneren har skapt en falsk person med en CV som ikke stemmer, men Hedemark mener han har brukt Werner Jensen-navnet som et pseudonym.

På sensommeren i fjor ble over 200 kunstverk beslaglagt, og i helgen ble John Hedemark siktet for bedrageri. Nå ber politiet folk om å ta kontakt dersom de sitter på Werner Jensen-kunst og føler seg lurt, skriver NRK.

Politiadvokat Andreas Meeg-Bentzen sier at det overfor kjøperne av bildene er skapt en illusjon av at de kjøper en ekte, anerkjent kunstner med en lang CV.

Annonse

I CV-en til Werner Jensen står det blant annet at han har solgt kunst til store norske selskap, noe politiet mener ikke stemmer.

– Vi mener det er en del av bedrageriet, at man har laget denne CV-en og forskjønnet Werner Jensen på den måten.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar