Raymond Johansen:

Museer, kinoer, teatre og konsertsteder åpnes opp i Oslo

Byrådsleder Raymond Johansen sier at museer, kinoer, teatre, konsertsteder og tilsvarende kultur- og underholdningssteder i Oslo kan åpne fra 26. mai. (Foto: Terje Pedersen/NTB.)
Byrådsleder Raymond Johansen sier at museer, kinoer, teatre, konsertsteder og tilsvarende kultur- og underholdningssteder i Oslo kan åpne fra 26. mai. (Foto: Terje Pedersen/NTB.)
Byrådet i Oslo vil åpne for kultur og underholdning fra 26. mai i trinn 2 av gjenåpningsplanen for hovedstaden.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Trinn 2 i gjenåpningsplanen for Oslo iverksettes 26. mai.

Dette var en del av byrådets opprinnelige plan, og fredag kunne byrådsleder Raymond Johansen (Ap) fortelle at politikerne åpner både museer, kinoer, teatre, konsertsteder og tilsvarende kultur- og underholdningssteder.

Det samme gjelder gallerier og annen utsalg av kunst.

Byrådsleder Raymond Johansen orienterer om koronasituasjonen og mulige lettelser på restriksjonene i Oslo.
(Foto: Terje Pedersen/NTB.)

Med begrensninger

Med åpningen følger enkelte begrensninger.

Kinoer, teatre, konsertsteder og tilsvarende kultur- og underholdningssteder kan åpne for inntil 20 personer om gangen på faste tilviste plasser.

Annonse

Museer og gallerier kan åpne, med samme antallsbegrensninger som gjelder for butikker og lignende.

Det åpnes for arrangementer innendørs for inntil 20 personer når det er faste, tilviste plasser. Dette inkluderer også gudstjenester, bønnesamlinger, vielser, dåp og lignende ritualer.

I trinn 2 åpnes det blant annet også for at kafeer og restauranter kan åpne igjen – og det åpnes for skjenking til klokken 22, og at treningssentre og svømmehaller igjen kan åpnes – også her med begrensninger.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar