Her, på Union Scene i Drammen, arrangeres Norges første nasjonale arena for kulturpolitikk senere i juni. Det har ikke gått rolig for seg, etter at daglig leder i initiativtakeren Norsk kulturforum inviterte Morten Traavik og hans omstridte teaterforestilling til programmet. Nå trekker fagforeningen Norske dansekunstnere seg: – Det er vår klare mening at hets og trakassering i det norske samfunnet må tas mer på alvor og adresseres som et økende samfunnsproblem. Å gi det mer plass i form av å programmere det som en del av Kulturytring Drammen er etter vår mening et skritt i feil retning.
Boikotter arena for kulturdebatt

Norske dansekunstnere trekker seg fra Kulturytring Drammen: – Gir hets og trakassering mer plass

Det norske ytringsklimaet er i forfall, mener styret i fagforeningen Norske dansekunstnere, og peker på Sløseriombudsmannen. Nå trekker de seg fra debattarenaen som følge av den omstridte profilens deltakelse i et teaterstykke som skal vises der.
Bli Subjekt Pluss-medlem for å lese artikkelen og få mange andre fordeler!
Månedlig
30 kr. første mnd.
Årlig
Sommerkampanje: Spar 40%!