Pressemelding

Subjekt IL er klar for Bedriftsligaen

Etter lang tids koronadvale sparker Bedriftsligaen 2021 endelig i gang neste uke. Subjekts egne 7-er-lag er klar for 12 kamper i andre divisjon denne høsten: – Gode nok til å vinne vår divisjon, sier lagkaptein Tanes Pereira. Subjekt IL består av 14 menn og en kvinne. (Foto: Dev Dhunsi.)
Etter lang tids koronadvale sparker Bedriftsligaen 2021 endelig i gang neste uke. Subjekts egne 7-er-lag er klar for 12 kamper i andre divisjon denne høsten: – Gode nok til å vinne vår divisjon, sier lagkaptein Tanes Pereira. Subjekt IL består av 14 menn og en kvinne. (Foto: Dev Dhunsi.)
Men er Bedriftsligaen klar for Subjekt IL? Subjekts egne idrettslag, bestående av avisens ansatte og venner, er klare for tolv kamper i andre divisjon denne høsten.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Subjekt starter fotballag og deltar i Bedriftsligaen 2021.

Nordea, Foodora, Gjensidige og Circle K er blant motstanderne når Subjekt IL deltar i Bedriftsligaen 2021.

– Akkurat de lagene spiller i en divisjon over oss, men målet for sesongen er å rykke opp for å gruse de rike lagene neste år, sier Danby Choi.

Han er Subjekt-redaktør, men nå også venstreving og manager for Subjekt IL.

– Enn så lenge nøyer vi oss med å spille mot gründerbedrifter og nye lag i bedriftsligaens andredivisjon.

Annonse

Subjekt IL deltar for første gang og spiller sin første kamp mot Colombia FC førstkommende tirsdag.

– Vi er ydmyke utad, men nådeløse på banen, sier Choi, med nummeret 10 på drakten.

Fra trening på Marienlyst forrige uke. (Foto: Dev Dhunsi.)

Godt pasningsspill

Det er spiss Tanes Pereira som er utpekt som kaptein. Han har spilt fotball hele livet, blant annet i Strømsgodset.

– Jeg har stor tro på at vi kan gjøre det veldig bra i Bedriftsligaen. Vi kommer til å gjøre en god figur, men jeg mener også vi er gode nok til å vinne vår divisjon, sier han, og fortsetter:

– Vi består av både veldig erfarne og mindre erfarne spillere. Vi bruker de beste spillerne etter behov, og er en god og kreativ stall.

Felles for dem alle er en interesse for journalistikk og kultur.

– Hva er lagets styrke?

– Lagets styrke er at vi har mange forskjellige spilletyper. Dessuten er vi gode fysiske, og har et godt pasningsspill, sier han.

Fra trening på Marienlyst forrige uke. (Foto: Dev Dhunsi.)

Bedrifts- og vennelag

Laget består av 14 menn og en kvinne, og er organisert gjennom Oslo bedriftsidrettskrets.

Derfor kan laget også hente spillere som ikke er ansatte i bedriften Subjekt AS.

– Vi er en liten mediebedrift og er ikke mange nok til å fylle laget. Det ble nødvendig å spørre venner og andre om å være med, sier Choi.

– Har dere toppet laget?

– Ja. Topp stemning, sier Choi.

Keeper, musiker og student Jonas Andersen, som studerer journalistikk på Oslomet på siste året og som erklærer seg selv som woke på den gode måten, er lagets siste tilskudd.

– Jeg spiller med hjertet utenpå drakten, sier han, og fortsetter:

– Det blir en sann ære å jakte clean sheets for Subjekt IL denne sesongen.

– Tror du det kommer til å gå bra?

– Jeg er sikker, i alle fall skråsikker, på at denne spillergruppen sammen kan nå nye høyder for bedriftsfotballen i år, sier han.

Fra trening på Marienlyst forrige uke. (Foto: Dev Dhunsi.)

Følg oss

Følg laget på Instagram for løpende oppdateringer: @Subjekt_IL.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar