Annonsørinnhold

Denne helgen braket det løs for Oslos nye fotofestival

Se bildene: Det ærverdige, men forandringsklare biblioteket ble sted for Oslos nye fotofestival. (Foto: Helmine Syvertsen.)
Se bildene: Det ærverdige, men forandringsklare biblioteket ble sted for Oslos nye fotofestival. (Foto: Helmine Syvertsen.)
Fotofestivalen Oslo Negativ gjenåpnet Det Gamle Biblioteket denne helgen. Se bildene.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Oslo Negativ åpnet i helgen.

Oslos mange gallerier har gått sammen for første gang og laget Oslos største fotofestival. Over 100 fotografer er fordelt på 12 000 kvadratmeter.

Klubbkonseptet Klubb Positiv så også dagens lys, og leverte en episk surprisegig med by:Larm-snakkisen og Årets Stjerneskudd Metteson.

(Foto: Helmine Syvertsen.)

Nye inntrykk i gamle rom

Du går opp trappene til Det gamle biblioteket, men blir bedt om å snu. Du må gå ut igjen og inn en sideinngang, nede til høyre.

Det meste er snudd opp ned siden sist du gjestet det ærverdige huset som bibliotek: Det tidligere barnerommet er fylt med menneskeskapte naturødeleggelser, signert fotograf Edward Burtynskys og Roger Ballen har overtatt det gamle skolemagasinet.

Annonse

IT-avdelingens tidligere personalrom er prydet med utstillingen «A Female Gaze». Galleriet MELK har har tatt over det gamle musikkstudioet, hvor de stiller ut bilder av Ingrid Eggen.

Galleriet MELK har har tatt over det gamle musikkstudioet, hvor de stiller ut bilder av Ingrid Eggen. (Foto: Helmine Syvertsen.)

Ta deg tid

Dette er bare noen av de mange ulike rommene og deltagerne på festivalutstillingen, som er på 12 000 kvadratmeter.

På festivalen finner du alt fra veletablerte og avdøde til unge og lovende fotografer. La historiene deres røre, inspirere og engasjere deg, eller kanskje til og med invitere deg til debatt.

Kanskje kunne Nick Brandts «A Day May Break» være en sånn utstilling der du følte litt ekstra? Hans 35 bilder viser mennesker og dyr som er påvirket av miljø-ødeleggelser. Her møter vi dyr som har mistet sine foreldre for krypskyttere, andre har blitt jaget ut av sitt habitat på grunn av menneskeskapte ødeleggelser.

Du kan se oversikt over alle fotografene og galleriene her.

Hos Vasli Souza stiller Henriette Sabroe Ebbesen ut bilder. (Foto: Helmine Syvertsen.)

Dans deg positiv

Foruten utstillingene kom også Klubbkonseptet Klubb Positiv, som leverte tidenes dansegulv med DJ-ene Jawn Rice og Karl Fraunhofer. Ekstra episk ble det når Metteson, snakkisen og Årets Stjerneskudd på årets by:Larm, kom som overraskelse med fullt liveshow.

Klubb Positiv byr på flere godsaker i tiden fremover:

Fredag 8. oktober kommer Bendik HK og Fredfades.

Fredag 22. oktober kommer Jan Mayen og Chris the Wiz.

Klubbkonseptet Klubb Positiv så dagens lys for første gang på fredag. De er tilbake 8. oktober med Bendik HK og Fredfades og 22. oktober med Jan Mayen og Chris the Wiz. (Foto: Helmine Syvertsen.)

Mer informasjon

Oslo Negativ er åpen alle dager i høstferien fra klokken 11:00 til  18:00 og fra fredag til søndag frem til 24. oktober.

Se nettsiden for billettinformasjon og fullstendig oversikt over åpningstider.

(Foto: Helmine Syvertsen.)

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar