Festspillskandalen

Varslingssak har kostet Festspillene nesten fem millioner kroner

Festspilldirektør Anders Beyer fikk nylig sparken etter et eksternt varsel. (Foto: Marit Hommedal/NTB.)
Festspilldirektør Anders Beyer fikk nylig sparken etter et eksternt varsel. (Foto: Marit Hommedal/NTB.)
Varselet mot festspilldirektør Anders Beyer i Bergen førte til at styret hyret inn både et advokatfirma og et PR-byrå. Det har blitt en dyr affære.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Festspillene hyret inn PR-byrå for å håndtere sparkingen av festspilldirektøren.

Sammen med etterlønnen til festspillsjefen – som måtte gå på dagen – har utgiftene til advokatbistand og hjelp til mediehåndteringen kommet opp i nesten 5 millioner kroner, ifølge Bergens Tidende.

«Varselet var av en så alvorlig karakter at styret raskt besluttet å få det undersøkt av en uavhengig tredjepart», skriver styreleder Thorhild Widvey i en epost til avisen.

Advokatfirmaet Hjort gjennomførte en undersøkelse og bisto styret i varslingssaken. Også advokatfirmaet Arntzen de Besche bidro med juridiske råd, mens PR-byrået Corporate Communications ble hyret inn for hjelp med mediehåndteringen.

Styret konkluderte med at Beyer hadde misbrukt sin stilling som festspilldirektør, i et forsøk på å «oppnå en privat relasjon» og han måtte gå på dagen, men fikk både etterlønn og sine advokatutgifter dekket av Festspillene.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar