Makulert bilde solgt for 215 millioner kroner

Banksy setter ny prisrekord

Det delvis ødelagte verket fra artisten Banksy, «Love is in the Bin», er solgt for 18,6 millioner pund. Det er ny prisrekord for et Banksy-. verk. (Foto: Dominic Lipinski/PA/AP/NTB.)
Det delvis ødelagte verket fra artisten Banksy, «Love is in the Bin», er solgt for 18,6 millioner pund. Det er ny prisrekord for et Banksy-. verk. (Foto: Dominic Lipinski/PA/AP/NTB.)
Verket av Banksy ble solgt for hele 18,6 millioner pund da det gikk under hammeren hos auksjonshuset Sotheby’s i London.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Makulert Banksy-bilde solgt for millioner.

Kunstverket «Love is in the Bin» hadde en utropspris på mellom 4 og 6 millioner pund, tilsvarende 46 til 69 millioner kroner. Men budrunden endte til slutt på 18,6 millioner pund. Det er ny prisrekord for et verk av den kjente, men anonyme britiske kunstneren.

Da verket, som først het «Girl With Ballon», ble solgt i 2018 for 1,1 millioner pund (nesten 13 millioner kroner), ble det delvis makulert i rammen sin rett etterpå.

Torsdag ble det altså solgt igjen, for over 18 ganger så høy pris.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar