Produksjonstilskuddet fra Medietilsynet, bedre kjent som «pressestøtten», er den største av alle mediestøtteordninger i Norge. Ordningen skal bidra til et mangfold av nyhets- og aktualitetsmedier over hele landet.
For å få produksjonstilskudd, må avisen oppfylle en rekke krav. Publikasjonen må blant annet ha som hovedformål å formidle nyheter, aktualitetsstoff og samfunnsdebatt til allmennheten, i tillegg til å ha et bredt tilbud av nyhets-, aktualitets- og debattstoff fra ulike samfunnsområder.
Totalt skal det i 2021 fordeles 370 millioner kroner mellom ulike aviser. Av de 152 avisene som fikk støtte i fjor, fikk Klassekampen mest støtte, fulgt av Bergensavisen, Vårt land og Dagsavisen.
I år blir det fem nye aviser som kommer inn i ordningen. Subjekt er en av dem. I tillegg er det nettavisene Varden, Karmøynytt, Stord24 og Nidaros som kommer inn i pressestøttevarmen.

Jubelbrøl
Det brøyt ut i hopp og glede på Subjekt-kontoret da pressemeldingen fra Medietilsynet tikket inn.
– Dette betyr enormt mye for vår avis fordi den gir oss en viss økonomisk trygghet, sier Choi, og fortsetter:
– Subjekt har fremdeles et stort og uforløst potensiale, og ser ikke på produksjonsstøtten som en hvilepute. Tvert imot vil dette stimulere til mer kritisk journalistikk.
Det skal godt gjøres å falle ut av ordningen. Å komme inn i den, er også en langvarig prosess.
– Det har vært et halvt år i spenning. Men jeg er glad Medietilsynet konkluderte med å anerkjenne Subjekts journalistikk, og har Subjekts redaksjon å takke for dette.
– Hva skal pengene gå til?
– Pressestøtten er godt investert i å utløse synergieffekter for Subjekt. Pengene bidrar til ansettelser, som betyr større redaksjonell produksjon, som videre gir bedre kommersielle forutsetninger til enda større redaksjonell produksjon, sier Choi.