«En tydelig stemme for ytringsfrihet»

Danby Choi kan bli Årets medienavn

– Nominasjonen går til alle som har stått ved min side, også når det stormer som verst, sier sjefredaktør Danby Choi. (Foto: Foto: Mirjam Dorthea Berg.)
– Nominasjonen går til alle som har stått ved min side, også når det stormer som verst, sier sjefredaktør Danby Choi. (Foto: Foto: Mirjam Dorthea Berg.)
Bransjeavisen Kampanje har nominert Subjekts sjefredaktør, Danby Choi, til tittelen Årets medienavn 2021.
Sjanger Dette er en pressemelding. En pressemelding er en tekst som sendes til media for å spre informasjon med nyhetsverdi. Subjekts pressemeldinger har til hensikt å kommunisere Subjekts egne virksomhet.
Saken er Sjefredaktør Danby Choi er nominert til Årets medienavn 2021.

Det er klart for kåringen Årets medienavn, en årlig kåring fra bransjeavisen Kampanje. Avisen skriver at kåringen har blitt deres måte å se tilbake på og løfte frem mennesker som på hver sin måte har tilført bransjen og mediebildet nye perspektiver.

I fjor var det Herman Flesvig som gikk av med tittelen Årets medienavn, etter at publikum hadde stemt på sine favoritter.

I år har Kampanje nominert ti medieprofiler, og Subjekts egne sjefredaktør, Danby Choi, er en av dem.

Nå er det opp til leserne å stemme frem den endelige vinneren.

Annonse

Tydelig stemme

I nominasjonen skriver Kampanje at Choi de siste årene markert seg som debattant og kritisk motstemme på kulturfeltet.

– I 2021 har Choi markert seg i det offentlige ordskiftet. Han var blant annet klar i sin tale da Nicolay Ramm-serien «Japanese Ramm show» ble avpublisert av NRK. Han har også tatt til motmæle mot rasisme og identitetspolitikk, samt vært en tydelig stemme mot scenenekt og for ytringsfrihet.

Takker støttespillerne

Nominasjonen kommer overraskende på mannen som har utpreget seg i årets mediebilde.

– Hvem hadde trodd at en gutt fra Oppsal og Østerås skulle nomineres til noe sånt! Dette betyr mye for en liten mann i en stor bransje, sier han, og fortsetter:

– Intet medienavn uten mediet, og jeg må takke mine utrolige kollegaer i Subjekt. Det er utrolig hva vi har fått til sammen.

Choi forteller at nominasjonen også går til dem som har stått ved hans side.

– Nominasjonen går også til alle som har stått ved min side, også når det har stormet som verst. Det er motiverende å kjempe for de stadig utfordrede liberaldemokratiske prinsippene sammen med dere.

I godt lag

Til sammen er det ti nominerte. Blant de nominerte finner man tidligere kulturministere, journalister, musikere og moteredaktører.

De andre nominerte er Abid Raja, Anders Sømme Hammer, Andreas «Tix» Haukeland, Henriette Steenstrup, Ingeborg Senneset, Iselin Guttormsen, Linn-Jeanethe Kyed og Rawdah Mohamed.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar