Annonsørinnhold

– Forvent intet mindre enn galskap

Trænafestivalen inviterer til en festival utenom det vanlige. (Foto: Rana Spesialsport.)
Trænafestivalen inviterer til en festival utenom det vanlige. (Foto: Rana Spesialsport.)
Trænafestivalen inviterer til rave i rå, nordnorsk natur. Det blir en klubbfestival du neppe kommer til å glemme med det første.
Saken er Trænafestivalen inviterer til fjellrave.

Trænafestivalen er godt kjent for å eksperimentere med ville spillesteder. I år feirer de 20 år, og på jubileumsåret arrangerer de et rave helt utenom det vanlige.

– Vi ønsker å ta med gjestene rundt i naturen og bruke hele øya til å oppleve musikk under nattens lys, sier bookingsjef for Trænafestivalen, Erlend Mogård-Larsen.

Arrangørene inviterer publikum til noen avsidesliggende øyer i Nord-Norge, 33 nautiske mil fra fastlandet.

På plakaten står det oppført flere norske klubblegender, fra Tacobitch og Vilde Tuv til Niilas, Kim Dürbeck, Sport 7000 og Cosmo Kessler.

Annonse
Den lange grotten på øya Sanna er en av destinasjonene for årets «Out of SPACE – out of TIME». (Foto: Ellis Peters.)

Utforsker nye arenaer

Raves er ofte assosiert mørke og svette kjellere. Forlatte lagerhaller har blitt brukt hyppig siden 90-tallet, også i Norge. De siste årene har man sett stadig flere raves i skogen. På Træna drar de det ett hakk lenger. Du får den ville og frie naturen i Nord, og solen som aldri legger seg.

– Det er den perfekte måten å oppleve transcendentale rytmer. Under midnattsolens røde himmel med vakkert hav rundt deg. Det finnes ingen bedre måte å forsvinne inn i musikk, sier Mogård-Larsen.

I løpet av den tre dager lange festivalen spiller DJ-er og artister på hele fem ulike arenaer – dype grotter, fjellplatåer, furuskog og innendørs i Trænahallen, som for anledningen er omdøpt til «Skyggehallen».

Tacobitch ga oss en kaotisk og fantastisk opplevelse i 2019. Med EP-en «Jumami» på trappa er vi klare for et show preget av bisarr eufori og med null hensyn til liveshowets regler eller grenser, forteller Mogård-Larsen. (Foto: Elliot Houwing Endresen.)

Drømmelandet

Det mystiske ravekonseptet har fått navnet «Out of SPACE, out of TIME». Det ble først lansert i 2020 sammen med raveentusiastene i Uteklubb. Inspirasjonen fikk de fra diktet «Dreamland» skrevet av Edgard Allan Poe. Diktet handler om den ensomme og mystiske reisen inn i drømmeland.

– Vi elsker å gi folk ren natur og ville friluftsopplevelser, og vi ønsker hele tiden å utvikle festivalen videre, sier Mogård-Larsen, og fortsetter:

– I 2022 skal vi eksperimentere med lys- og videoinstallasjoner sammen med rå natur kombinert med dundrende bass fra noen av de hotteste produsentene og DJ-ene fra hele landet.

Havets Katedral, Kirkhelleren, skal fylles med magiske melodier i år også. I 2021 fikk Fay Wildhagen æren av å stå under det 32 meter høye steintaket og synge for oss. Klikk på bildet for å se opptak av konserten. (Foto: Peter Ellis.)

Galskap

Et heldig mindretall fikk være med på eventyret da Trænafestivalen arrangerte raves i Nord i 2020. For offentligheten ble de ikke kjent før den mystiske filmen fra 2020-utgaven ble lansert i fjor.

Nå inviterer de endelig deg og dine til et videreutviklet ravekonsept, arrangert under 20-årsjubileet til Trænafestivalen kommende sommer.

– Det blir et spinnvilt år. Forvent intet mindre enn galskap, forteller Mogård-Larsen.

Trænafestivalen arrangeres 07. til 09. juli 2022. Årets program finner du her. Billetter her.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar