Starter opp arbeidet i løpet av første kvartal

Nytt vikingtidsmuseum på Bygdøy får grønt lys til bygging

Vikingskipsmuseet skal utvides til det nye vikingtidsmuseet, som blir tre ganger så stort. Her er Osebergskipet, som ble bygget på 800-tallet. (Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB.)
Vikingskipsmuseet skal utvides til det nye vikingtidsmuseet, som blir tre ganger så stort. Her er Osebergskipet, som ble bygget på 800-tallet. (Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB.)
Plan- og bygningsetaten har gitt Statsbygg tillatelse fra til å sette i gang med byggingen av det nye vikingtidsmuseet på Bygdøy i Oslo.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Nytt vikingtidsmuseet på Bygdøy får grønt lys til bygging.

«Samlet vurderer Plan- og bygningsetaten at bygget innehar høy arkitektonisk kvalitet og arkitektonisk egenart» skriver PBE i sin rammetillatelse til bygningsarbeidet, skriver Avisa Oslo.

Etaten legger til flere vilkår, blant annet at Statsbygg må sikre en nærliggende sykkelvei og annen infrastruktur i nærheten av bygget.

Les også: Det nye Vikingtidsmuseet får nær 400 millioner kroner

Statsbygg skal etter planen starte opp arbeidet i løpet av første kvartal, og museet er planlagt å stå ferdig innen 2026.

Annonse

Det nye museet er en utvidelse av det allerede eksisterende vikingskipsmuseet. Det vil bli tre ganger så stort som dagens museum og få plass til en større del av den totale samlingen med gjenstander fra vikingtiden, i tillegg til de allerede kjente vikingskipene.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar