Vil ikke gi Johnson «More passion»

Kunstner krever at Boris Johnson tar ned verket hennes

Den britiske kunstneren Tracey Emin krever at kunstverket hennes som henger i statsministerboligen i Downing Street, blir tatt ned. (Foto: Isabel Eyre/flickr.)
Den britiske kunstneren Tracey Emin krever at kunstverket hennes som henger i statsministerboligen i Downing Street, blir tatt ned. (Foto: Isabel Eyre/flickr.)
Den britiske kunstneren Tracey Emin krever at kunstverket hennes fjernes fra statsministerboligen i Downing Street.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Den britiske kunstneren Tracey Emin krever at kunstverket hennes som henger i statsministerboligen i Downing Street, blir tatt ned.

Emin, som nylig hadde sin første store utstilling i Norden i forbindelse med åpningen av Munch-museet i Oslo, raser mot statsminister Boris Johnson. Det stormer rundt ham etter avsløringer av fester ved statsministerboligen under pandemien.

Emin sier til The Guardian at hans mangel på anger er bisarr og gjør at hun ikke vil at kunstverket «More passion» lenger skal henge i Downing Street 10.

Verket ble donert til regjeringens kunstsamling da David Cameron var statsminister. Det henger utenfor det såkalte terrakottarommet i Downing Street. Emin foreslår at det i stedet flyttes til ambassaden i Kairo eller legges på et lager.

– Jeg føler at «More passion» er det siste den nåværende regjeringen behøver. Situasjonen er skammelig, sier Emin.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar