Kunstnere får 120 millioner kroner mer i koronatilskudd

Kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) styrker koronaordningene for utøvende kunstnere med 120 millioner kroner. (Foto: Terje Bendiksby/NTB.)
Kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) styrker koronaordningene for utøvende kunstnere med 120 millioner kroner. (Foto: Terje Bendiksby/NTB.)
Regjeringen setter av ytterligere 120 millioner kroner til å styrke ulike ordninger for kunstnere og utøvere.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.

– Det er kunstnerne som utgjør selve kjernen i norsk kulturliv. Vi må sikre at flest mulig kommer seg gjennom pandemien og opprettholder aktiviteten og utvikler ferdighetene sine. Derfor setter vi nå av nesten 120 millioner kroner til eksisterende ordninger som vi vet treffer kunstnere og utøvere direkte, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (AP) i enn pressemelding.

Formålet er å gi støtte til de aktørene som faller utenfor de støtteordningene som primært er rettet mot arrangørleddet.

– Kunstnere er også arbeidsfolk med de samme regningene å betale som alle andre. Ved å styrke ulike fond og stipender er vi trygge på at vi når bredt ut. Samtidig sikrer vi en maktspredning i fordeling av midlene, sier Trettebergstuen.

Midlene fordeles slik:

Annonse

* 33,2 millioner kroner går til Statens kunstnerstipend

* 30 millioner går til Norsk kulturfond

* 30 millioner går til Fond for lyd og bilde

* 25 millioner går til Fond for utøvende kunstnere

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar