Russisk kunst avlyses

Kulturhus avlyser «Svanesjøen»-forestilling

Kilden kulturhus i Kristiansand avlyser forestillinger med russiske kunstnere, blant annet «Svanesjøen». (Foto: Marianne Løvland, NTB.)
Kilden kulturhus i Kristiansand avlyser forestillinger med russiske kunstnere, blant annet «Svanesjøen». (Foto: Marianne Løvland, NTB.)
Kulturhuset Kilden i Kristiansand avlyser flere forestillinger med russiske kunstnere som skulle funnet sted senere i år.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Kilden kulturhus i Kristiansand avlyser «Svanesjøen».

– Bruddene på folkeretten vi ser i Ukraina er svært alvorlige. Det er viktig at vi alle gir et tydelig signal om uretten som nå blir begått i Europa, enten det er snakk om nasjoner, store internasjonale selskaper, et kunsthus på Sørlandet eller enkeltmennesker, sier administrerende direktør Harald Furre i Kilden teater og konserthus i en pressemelding.

Avlysningene rammer balletten «Svanesjøen» som skulle vært oppført 18. og 19. mai med St. Petersburg Ballet Theatre, samt en konsert 2. juni med Kristiansand Symfoniorkester der den russiske pianisten Denis Kozjukhin skulle vært soloist. Han vil bli erstattet med en annen pianist.

Vedtaket ble gjort på et ekstraordinært styremøte i Kilden teater og konserthus tirsdag ettermiddag og lyder: «For å tydelig markere vår avstand fra Russlands invasjon i Ukraina velger Kilden å avlyse russiske artister og ensembler inntil videre».

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar