Høyde og arealbehov bekymrer

Byantikvaren kritisk til NRKs planer for nytt hovedkontor

I mai i fjor ble det klart at NRK flytter til Ensjø, fire kilometer lengre sørøst i Oslo. Den nye tomten koster 800 millioner kroner. Nå har byantikvaren uttalt seg skeptisk til planene. (Foto: NRK.)
I mai i fjor ble det klart at NRK flytter til Ensjø, fire kilometer lengre sørøst i Oslo. Den nye tomten koster 800 millioner kroner. Nå har byantikvaren uttalt seg skeptisk til planene. (Foto: NRK.)
Selv om det ikke finnes erkjente kulturminneverdier innenfor planområdet for NRKs nye hovedkontor på Ensjø i Oslo, er byantikvaren skeptisk til planene.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Selv om det ikke finnes erkjente kulturminneverdier innenfor planområdet for NRKs nye hovedkontor på Ensjø i Oslo, er byantikvaren skeptisk til planene.

Det går fram av en uttalelse til plan- og bygningsetaten, gjengitt av Medier24.

– Byantikvaren er i utgangspunktet skeptisk til arealbehovet som er planlagt dekket innenfor planområdet, står det i uttalelsen fra Byantikvaren.

I uttalelsen påpeker Byantikvaren at selv om det ikke er kulturminneverdier i selve planområdet, er det stor tetthet av erkjente kulturminneverdier innenfor planens omliggende områder.

Det er særlig konseptskisse B og C, de to høyeste alternativene, byantikvaren er kritisk til. Ifølge Medier24 har alternativ B opptil ni etasjer, mens alternativ C har opptil elleve. A-alternativet har seks.

Annonse

– Byantikvaren fraråder sterkt at alternativ B og C legges til grunn for det videre planarbeidet, står det i uttalelsen fra Byantikvaren.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar