Kostnadene øker

Rehabiliteringen av Nationaltheatret skal vurderes på nytt

Nationaltheatret. (Foto: Heiko Junge/NTB.)
Nationaltheatret. (Foto: Heiko Junge/NTB.)
Rehabiliteringen av Nationaltheatret blir utsatt inntil videre. Regjeringen varsler at prosjektet skal utredes på nytt.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Rehabiliteringen av Nationaltheatret blir utsatt inntil videre. Regjeringen varsler at prosjektet skal utredes på nytt.

Da nyheten om at Nationaltheatret skulle rehabiliteres ble annonsert i 2017 var prislappen 1,9 milliarder kroner. Fem år senere er et foreløpig anslag på 4,4 milliarder for totalrehabilitering av den snart 123 år gamle teaterbygningen.

Dette siste anslaget er ifølge regjeringen fortsatt under kvalitetssikring, og det er ikke fastsatt noen endelig kostnadsramme for prosjektet.

Regjeringen varsler i revidert nasjonalbudsjett at de vil gjennomgå og utrede prosjektet videre før det eventuelt fremmes forslag om gjennomføring.

Utredningen skal ifølge regjeringen «inkludere et nullalternativ som kun omfatter nødvendige tiltak for at bygget skal ha en akseptabel standard for videre drift.»

Annonse

– Regjeringen foreslår derfor å omdisponere midler fra igangsetting til videre planlegging av byggeprosjektet for å kunne planlegge nødvendige tiltak for å sikre at bygget skal kunne benyttes fram til rehabilitering kan settes i gang.

Nationaltheatret ble sist rehabilitert, men ikke modernisert, etter en brann i 1980. Den gang ble hovedscenen stengt i fem år.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar