— Provoserende

Byantikvaren: Y-blokka kunne vært reddet

Y-blokka er elsket og hatet. Nå mener byantikvaren at bygningen kunne blitt reddet som følge av revidert nasjonalbudsjett. (Foto: Danby Choi.)
Y-blokka er elsket og hatet. Nå mener byantikvaren at bygningen kunne blitt reddet som følge av revidert nasjonalbudsjett. (Foto: Danby Choi.)
Byantikvaren i Oslo mener regjeringens ønske om å nedskalere regjeringskvartalet viser at Y-blokka kunne vært reddet.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Byantikvaren i Oslo mener regjeringens ønske om å nedskalere regjeringskvartalet viser at Y-blokka kunne vært reddet.

I revidert nasjonalbudsjett kommer det fram at regjeringen vil kutte ut to av byggene og vurderer billigere løsninger for Ring 1 under kvartalet.

Både MDG og Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sier at når staten først skal spare penger, kan de like gjerne droppe hele veien, skriver NRK.

Planen er å senke Ring 1 og Hammersborgtunnelen, noe som ifølge Statsbygg er umulig uten å rive Y-blokka.

– Det er provoserende overfor oss som har påpekt dette i lang tid at man egentlig har revet Y-blokka uten at det var nødvendig, sier byantikvar Janne Wilberg.

Annonse

Y-blokka ble revet i fjor til store protester.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar