Klare for sesongen

Subjekt IL rykker opp til 1.-divisjon

Subjekt IL gjorde det godt i Bedriftsligaen 2021. Nå rykker laget opp til førstedivisjon. (Foto: Dev Dhunsi.)
Subjekt IL gjorde det godt i Bedriftsligaen 2021. Nå rykker laget opp til førstedivisjon. (Foto: Dev Dhunsi.)
Subjekts eget idrettslag, Subjekt IL, rykker opp til toppnivå i Bedriftsligaen etter fjorårets resultater.
Sjanger Dette er en pressemelding. En pressemelding er en tekst som sendes til media for å spre informasjon med nyhetsverdi. Subjekts pressemeldinger har til hensikt å kommunisere Subjekts egne virksomhet.
Saken er Subjekts eget fotballag er klare for 2022-sesongen.

I fjor kunne vi melde at Subjekt senket strømprisene. Dette etter at Subjekt IL knuste Elvia 9-4 i Bedriftsligaens andredivisjon.

Kampen var avgjørende. Nå har Subjekt IL rykket opp til førstedivisjon i Bedriftsligaen. Dette var også det uttalte målet med innsatsen i fjor.

– Vennskapet i Subjekt IL har også rykket opp til førstedivisjon. Vi har trent nesten hele året rundt, og blitt gode venner, sier Emil Ringheim.

Han er lagkaptein på Subjekt IL, og har møtt tidlig opp til fotballtrening på Voldsløkka. Subjekt IL varmer opp til sesongstart 25. mai.

Annonse

Spiller mot DNB

Om Subjekt IL senker rentene også, får vi se når laget møter DNB senere denne sesongen. I tillegg møter guttene og jentene i Subjekt IL blant annet kollektivtrafikantene i Sporveien og revisorene i Deloitte.

– Vi har ikke bare blitt bedre venner, vi har blitt bedre til å spille fotball også. Så nå går vi sammen inn for å møte enda sterkere motstandere enn i fjor, sier Ringheim, og fortsetter:

– Det blir nye og større utfordringer. Men moralen i laget er på topp.

– Hva er egentlig strategien?

– Den ligger trygt låst inne på Danbys kontor, sier Ringheim, og ser bort på manageren og sjefredaktøren i Subjekt.

Choi tenker seg om.

– Vi er bedre i kulturjournalistikk og i fotball enn i strategier, sier Choi.

Les også: Subjekt på forsiden av D2

Mer enn fotball

Subjekt IL består av blant annet debattredaktør Mikkel Ihle Tande, musikkanmelder Elisteinar Tenga og salgskoordinator Truls Nymoen, men også av Subjekt-redaksjonens venner.

– Vi er en liten avis med bare elleve ansatte. Laget er avhengig av en og annen kompis fra våre mange forskjellige sirkler, sier Choi.

Flere er artister, designere og andre utøvere i kreativt næringsliv.

– Vi sitter på rumpa og tenker kreativt store deler av uken. Noen ganger må vi spurte og tenke «bare få den ballen i mål», sier Choi.

– Hva gleder dere dere mest til i år?

– Å tre på meg Subjekt IL-drakten og brøle årets første kamprop, sier Ringheim.

– Hvordan går den?

– Etikk, estetikk og athletics!, roper de.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar