Musk truer med å trekke seg fra Twitter-kjøp

Elon Musks kjøp av Twitter har vekket stor interesse. Tilbakehold av informasjon fra twitters side, forsinker prosessen. (Foto: AP Photo/Susan Walsh, File.)
Elon Musks kjøp av Twitter har vekket stor interesse. Tilbakehold av informasjon fra twitters side, forsinker prosessen. (Foto: AP Photo/Susan Walsh, File.)
Elon Musk truer med å trekke seg fra kjøpet av Twitter og anklager meldingstjenesten for å holde tilbake data om falske kontoer.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Elon Musk truer med å trekke seg fra kjøpet av Twitter og anklager meldingstjenesten for å holde tilbake data om falske kontoer.

I et brev til Twitter mandag sier advokatene hans at Musk gjentatte ganger har bedt om informasjonen slik at han kan vurdere hvor mange av Twitters 229 millioner kontoer er falske.

Advokatene sier at Twitter hittil bare har tilbudt data om selskapets testmetoder. Men de mener det er det samme som å avvise Musks forespørsel, og at det er brudd på avtalen om overtakelse.

Twitter-sjefen Parag Agrawal sier at selskapet i lengre tid har ment at mindre enn 5 prosent av kontoene er falske. Men Musk er svært opptatt av saken siden falske kontoer som framstår som hans, ofte fremmer krypto-bedrageri.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar