Velkommen til eksklusiv førpremiere av «Beautiful Beings»

Se traileren til «Beautiful Beings» her. Foto: Mer Film
Se traileren til «Beautiful Beings» her. Foto: Mer Film
I samarbeid med Mer Film og Vega Scene inviterer Subjekt + 1 til førpremiere av den islandske filmen «Beautiful Beings», et fortryllende tenåringsdrama som dirrer av vold og ømhet! Det er helt gratis for Subjekt Pluss-abonnenter.
Saken er Som Subjekt Pluss-abonnent, får du fordelsprogrammet Subjekt + 1 med i medlemskapet. Nå inviterer vi til gratis førpremiere av «Beautiful Beings».

Subjekt inviterer til eksklusiv førpremiere og kinovisning av den islandske filmen «Beautiful Beings», en energisk oppvekstskildring full av forvirrede følelser og fire fantastiske unge skuespillere i hovedrollene. Det er en film som fanger ungdomstidens råskap med skjønnhet og brutalitet. En film man vil kjenne seg igjen i på godt og vondt, uansett når og hvor man vokste opp.

Visningen er for Subjekt Pluss-abonnenter gjennom fordelsprogrammet Subjekt + 1.

Abonnenter kan reservere plass til seg selv og en venn – helt gratis.

Visningen er et samarbeid mellom filmens distributør, Mer Film, Vega Scene og Subjekt.

Annonse

Filmen starter presis klokken 18.30 tirsdag 14. juni på Vega Scene. Det vises ikke reklame først, så møt opp på Vega Scene i god tid!

Meld deg på her!

Visningen har et begrenset antall plasser, og «førstemann til mølla»-prinsippet gjelder. Det kan hentes ut inntil to billetter per Subjekt Pluss-abonnent.

Påmelding gjelder, og abonnenter må melde seg på via påmeldingsskjemaet under.

Om filmen

Tidlig 2000-tall på Island. Addi er del av en guttegjeng med outsidere. En dag bestemmer han at mobbeofferet Balli skal få bli en del av gjengen. Overlatt til seg selv oppstår nye vennskap og allianser mellom tenåringsguttene. Hjemmefester, eksperimentering med dop og voldelige oppgjør med andre gjenger eskalerer til stadig farligere situasjoner. Guttene står overfor et veiskille hvor lojaliteten og vennskap blir utfordret.

Regissør Guðmundur Arnar Guðmundsson beskriver visjonen for filmen slik:

– Barndomsvennene mine og jeg kommer fra helt vanlige arbeiderklassefamilier. Likevel følte vi at vår tenåringsverden var helt unik. Vår sarkastiske og interne humor, vår voldelige oppførsel og foreldrene våre som ikke visste hvordan de skulle takle sine egne liv. «Beautiful Beings» handler om en guttegjeng som føler seg uvelkommen i en kald verden, men som finner støtte i hverandre. Den stiller noen sentrale spørsmål; Hva er ekte vennskap? Og hvordan finner du din egen vei i livet?

Guðmundsson har tidligere laget den kritikerroste «Heartstone» (2016). «Beautiful Beings» er mesterlig filmet av den norske fotografen Sturla Brandth Grøvlen («Ett glass til», «De uskyldige»). Filmen hadde verdenspremiere på Berlin filmfestival, der den vant Europa Cinemas Label-pris for Beste europeiske film.

Filmen har ordinær premiere 24. juni.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar