Den nationale scene har fått ny teatersjef

Solrun Toft Iversen er ny teatersjef ved Den nationale Scene. (Foto: Presse.)
Solrun Toft Iversen er ny teatersjef ved Den nationale Scene. (Foto: Presse.)
Solrun Toft Iversen er ansatt som ny teatersjef på Den nationale Scene (DNS) i Bergen.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Solrun Toft Iversen er ansatt som ny teatersjef på Den nationale Scene (DNS) i Bergen.

– Vi er særdeles fornøyde med at Solrun har takket ja til å bli den neste teatersjefen på DNS. Hun er en nær og omsorgsfull leder som er teaterfaglig sterk, sier styreleder Katrine Trovik i en pressemelding.

Iversen tar over for Stefan Larsson, som går av sommeren 2023. Han har vært teatersjef siden januar 2020.

Iversen kommer fra stillingen som teatersjef ved Det Vestnorske Teatret i Bergen.

– For meg er det en stor ting å få denne tilliten. Den nationale Scene har i hele mitt liv spilt en sentral rolle som inspirasjonskilde og kunstnerlig hjem, sier Iversen i pressemeldingen

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar