Publikummer ringte politiet etter stand up-show

Kjent komiker etterforsket av politiet for én vits

En gjest på ett av Joe Lycetts forestillinger politianmeldte Lycett etter en vits. (Foto: Presse.)
En gjest på ett av Joe Lycetts forestillinger politianmeldte Lycett etter en vits. (Foto: Presse.)
Den britiske komikeren Joe Lycett røper at han ble etterforsket av politiet etter klage på én vits fra én publikummer.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Den britiske komikeren Joe Lycett røper at han ble etterforsket av politiet etter klage på én vits fra én publikummer.

– Noen kom til min turnéforestilling for noen uker siden og ble krenket av en av mine vitser. Og vedkommendes fullstendig forståelige respons var … å ringe politiet, skrev Lycett på Instagram.

Den prisbelønte komikeren, som blant annet har to Royal Television Society-priser samt flere Bafta-nominasjoner, har dukket opp blant annet på «QI», «Taskmaster» og «The Graham Norton Show», så vel som vært vert på «Live at the Apollo» og programleder for flere radioshow på BBC.

Lycett understreker at politiet tok det pent, men at han ble bedt om å redegjøre skriftlig for konteksten vitsen ble fortalt i.

– Jeg satte særlig stor pris på å skrive ordene «giant donkey dick» i en melding til en politietterforsker, forteller Lycett – som håper at politiet lo litt av vitsen hans, som forblir del av showet som han turnerer i Storbritannia og Irland med. Ifølge The Guardian er saken nå lagt vekk.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tør å avdekke ukulturene, og gir deg de ekte kulturnyhetene. Avisen leverer modig og nyskapende kulturjournalistikk.


Shabana Rehman
Multikunstner
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi at jeg som borger vil følge debattene rundt kulturfeltet, fra ytringsfrihet til støtteordninger. Som privatperson vil oppleve, se og høre om kultur, og vite hva som skjer.


Torbjørn Røe Isaksen
Tidl. Arbeidsminister (H)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar