Helge Lurås vil starte ny avis

Helge Lurås. (Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB.)
Helge Lurås. (Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB.)
Tidligere Resett-redaktør Helge Lurås ønsker å starte en ny nettavis for pengene han får av å selge sin eierandel i Resett.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Tidligere Resett-redaktør Helge Lurås ønsker å starte en ny nettavis for pengene han får av å selge sin eierandel i Resett.

Lurås har fått bud på sin aksjepost i Resett på 250.000 kroner. Han eier 15 prosent av selskapet, og budet priser dermed avisen til 1,7 millioner kroner.

Lurås sier til Kampanje at budet er veldig lavt, men at han er villig til å selge til den prisen. Kapitalen vil han bruke til å starte en ny nettavis. Han sier at det neste prosjektet vil ha «en mer analytisk og seriøs profil» enn Resett.

– Jeg prøver å hente krefter nå og kommer nok til å prøve å jobbe intensivt med nytt nettsted fra begynnelsen av august. Jeg håper å være i gang over sommeren, men hva slags form prosjektet skal ta, har jeg kommet ganske langt med.

Lurås ble i juni sagt opp av styret i den alternative avisen etter en lengre konflikt.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar