Vladimir Putin mest omtalt av norske medier hittil i år

Vladimir Putin. (Foto: Mikhail Klimentyev/AP.)
Vladimir Putin. (Foto: Mikhail Klimentyev/AP.)
Russlands president Vladimir Putin troner øverst på listen over de mest omtalte personene i norske medier hittil i 2022.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Russlands president Vladimir Putin troner øverst på listen over de mest omtalte personene i norske medier hittil i 2022.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj følger etter Putin på listen.

Det viser tall fra analysebyrået Retriever fra januar til juni 2022, som Medier24 har fått tilgang til.

– Krigen i Ukraina har fått mye spalteplass dette halvåret, noe som kommer til syne ved at Putin er den aller mest omtalte personen i norske medier, og at presidenten i Ukraina, Volodymyr Zelenskyj, følger på tredjeplass, sier assisterende analysesjef Benedicte M. Andersen i Retriever.

– Flere profilerte personer finner vi lenger ned på listene enn tidligere, og vi har en del nykommere på topp 15-listen, sier hun.

Annonse

Også USAs president Joe Biden, finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og fotballspiller Erling Braut Haaland er å finne på topp 15-listen.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar