Russisk TV-journalist løslatt etter ny pågripelse

Stuntet som gjorde Ovsiannikova verdenskjent. Nå er hun pågrepet for andre gang, og løslatt igjen. (Foto: Skjermdump.)
Stuntet som gjorde Ovsiannikova verdenskjent. Nå er hun pågrepet for andre gang, og løslatt igjen. (Foto: Skjermdump.)
Den russiske TV-journalisten Marina Ovsiannikova er løslatt etter å ha blitt pågrepet søndag.
Saken er Den russiske TV-journalisten Marina Ovsiannikova er løslatt etter å ha blitt pågrepet søndag.

– Jeg er hjemme. Alt går bra, skrev Ovsiannikova på Facebook natt til mandag.

Advokaten hennes, Dmitrij Zakhvatov, sier hun ble pågrepet fordi hun var mistenkt for å ha brakt den russiske hæren i vanry. Han viser til at Ovsiannikova i forrige uke uttrykte støtte til den fengslede opposisjonspolitikeren Ilja Jasjin, som har kritisert Ukraina-invasjonen.

Ovsiannikovas navn ble kjent verden rundt da hun i midten av mars holdt opp et skilt med teksten «Nei til krig» på direktesendt russisk TV. Også den gang ble hun pågrepet.

Før helgen la Ovsiannikova ut et bilde på meldingstjenesten Telegram der hun sto nær Kreml i Moskva med en plakat hvor det sto «Putin er en morder».

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar