– Stjeler med armer og bein

Viaplay anklager TV-2 for Premier League-tyveri

Tv2s lokaler i Bjørvika. (Foro: Javad Parsa/NTB
Tv2s lokaler i Bjørvika. (Foro: Javad Parsa/NTB
Viaplay truer med søksmål mot TV 2 for det de mener er brudd på avtalen om å vise bilder fra Premier League. De kaller det for «tyveri», skriver Kampanje.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Viaplay truer med søksmål mot TV 2 for det de mener er brudd på avtalen om å vise bilder fra Premier League. De kaller det for «tyveri», skriver Kampanje.

Tidligere denne måneden overtok Viaplay Group de eksklusive rettighetene til Premier League fra TV 2, som har hatt rettighetene de siste tolv årene. Nå kan konflikten havne i retten.

– Vi opplevde med VG i fjor at de med den norske loven i hånden stjal klipp fra oss. Vi hadde en runde i retten og det var en klar avgjørelse der. Det er ikke desto mindre skuffende å erfare at TV 2, som bør vite alt om hva som er lov og ikke lov innenfor sportsrettigheter, stjeler med armer og bein, sier sportssjef Peter Nørrelund i Viaplay Group til Kampanje.

Det er TV 2s bruk av klipp fra Premier League i sine sportssendinger som er kjernen i konflikten. Nørrelund mener TV 2s bruk av klippene er «ren og skjær tyveri». Han viser både til omfanget av klipp og at TV 2 skal ha vist klipp fra kamper mens de pågår. Viaplay Group sendte et brev til TV 2 etter første runde med en anmodning om å stoppe, men ifølge Nørrelund har ikke det ført til noen endringer.

– Jeg sendte TV 2 et brev etter første runde og jeg var i dialog med John Robberstad, men vi kan ikke ha en fornuftig dialog med folk som stjeler fra deg, sier Nørrelund.

Annonse

Nå kan tvisten havne i retten.

– Vi vil sende en stevning og så vil vi forlange en kompensasjon. Sportsrettigheter er dyre, og når TV 2 begynner å vise klipp mens begivenheten er i gang, så ødelegger de vår forretning, sier han.

Kravet kan bli på flere millioner kroner.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tør å avdekke ukulturene, og gir deg de ekte kulturnyhetene. Avisen leverer modig og nyskapende kulturjournalistikk.


Shabana Rehman
Multikunstner
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi at jeg som borger vil følge debattene rundt kulturfeltet, fra ytringsfrihet til støtteordninger. Som privatperson vil oppleve, se og høre om kultur, og vite hva som skjer.


Torbjørn Røe Isaksen
Tidl. Arbeidsminister (H)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar