90 filmklipp på avveie

Hacker skal ha lekket bilder og video fra «GTA 6»

Videomateriale fra lekkasjen. (Foto: Skjermdump/Reddit.)
Videomateriale fra lekkasjen. (Foto: Skjermdump/Reddit.)
Flere bilder og videoklipp som skal være fra det neste spillet i den svært suksessfulle «Grand Theft Auto»-serien, er offentliggjort av en person som hevder å ha hacket spillprodusenten Rockstar Games.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Flere bilder og videoklipp som skal være fra det neste spillet i den svært suksessfulle «Grand Theft Auto»-serien, er offentliggjort av en person som hevder å ha hacket spillprodusenten Rockstar Games.

Blant materialet som er offentliggjort, er 90 filmklipp. De er lagt ut på et nettforum av en person som hevder å også ha hacket drosjeselskapet Uber for noen dager siden. Hackeren hevder å ha fått tilgang til den nødvendige informasjonen gjennom en ansatts Slack-konto.

I klippene som offentliggjort, kan man blant annet se en kvinnelig hovedkarakter rane en kafé. Det har tidligere blitt meldt at neste spill i «Grand Theft Auto» (GTA)-universet for første gang vil ha en kvinnelig hovedkarakter.

Videoene er angivelig tatt av en eldre og uferdig betaversjon av spillet. Sammen med videoene har hackeren lagt ved en beskjed til Rockstar. Vedkommende oppfordrer Rockstar til å «forhandle om en avtale», og han ber morselskapet Take-Two Interactive (TTIS) om å ta kontakt.

Les også: Gamer-Norge om kvinnelig hovedperson i GTA: – Dritfett, dette har jeg savnet

Annonse

Den anerkjente spilljournalisten Jason Schreier i Bloomberg skriver at han har fått bekreftet av flere kilder hos utvikleren Rockstar at klippene er ekte.

Schreier kaller det «en av de største lekkasjene i TV-spill-historien» og et «mareritt» for Rockstar. Han sier det er flere grunner til at lekkasjen svir.

– Én er at den vil forstyrre arbeidet i en stund. En annen er at den kan presse ledelsen til å begrense mulighetene til å jobbe hjemmefra. Ettervirkningene av denne lekkasjen blir kanskje ikke klare på en stund, tvitrer han.

«GTA 6» er et av verdens mest etterlengtede spill. Forløperen «GTA 5» ble sluppet helt tilbake i 2013 og er beskrevet som det mest inntektsbringende underholdningsproduktet noensinne. Marketwatch skrev i 2018 at spillet hadde tjent inn 6 milliarder dollar.

Mye av årsaken er at spillets nettbaserte flerspillermodus fortsatt er svært populært.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi at jeg som borger vil følge debattene rundt kulturfeltet, fra ytringsfrihet til støtteordninger. Som privatperson vil oppleve, se og høre om kultur, og vite hva som skjer.


Torbjørn Røe Isaksen
Tidl. Arbeidsminister (H)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar