– Stigmatiserende omtale

PFU skal behandle Durek Verrett-klage på Se og Hør

Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett. Nå klager Verrett Se og Hør inn for PFU. (Foto: Daryl Henderson/NTB.)
Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett. Nå klager Verrett Se og Hør inn for PFU. (Foto: Daryl Henderson/NTB.)
Klagen fra Durek Verrett mot Se og Hør er blant sakene som skal behandles når Pressens Faglige Utvalg møtes onsdag i neste uke.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Klagen fra Durek Verrett mot Se og Hør er blant sakene som skal behandles når Pressens Faglige Utvalg møtes onsdag i neste uke.

Det skriver fagbladet Journalisten.

Det var i sommer Dagbladet skrev at prinsesse Märtha Louises forlovede hadde sendt en klage til Pressens Faglige Utvalg (PFU) på Se og Hør-artikkelen «Durek er alvorlig syk».

Artikkelen ble publisert i desember i fjor og handler om at Verrett har en alvorlig nyresykdom.

Durek Verrett mener at Se og Hør har brutt Vær varsom-plakaten på tre punkter. Disse går på å opptre hensynsfullt i det journalistiske arbeidet, om saklighet og omtanke, og om stigmatiserende omtale.

Annonse

Verrett ble kontaktet av ukebladet, men «ga klar beskjed om at han ikke ønsket noen offentlighet om hans sykdom, og at han slett ikke ville stille til noe intervju», står det i klagen, ifølge PFU-sekretariatets oppsummering.

Se og Hør avviser at de har brutt god presseskikk.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tør å avdekke ukulturene, og gir deg de ekte kulturnyhetene. Avisen leverer modig og nyskapende kulturjournalistikk.


Shabana Rehman
Multikunstner
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi at jeg som borger vil følge debattene rundt kulturfeltet, fra ytringsfrihet til støtteordninger. Som privatperson vil oppleve, se og høre om kultur, og vite hva som skjer.


Torbjørn Røe Isaksen
Tidl. Arbeidsminister (H)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar