– Spredning av «skadelig informasjon»

Japansk journalist dømt til tre års fengsel i Myanmar

I forrige uke ble Toru Kubota (26) dømt til sju års fengsel. Myanmars junta har slått ned på pressefriheten, arrestert journalister og fotografer, samt tilbakekalt kringkastingslisenser. (Foto: AP Photo/Yuri Kageyama.)
I forrige uke ble Toru Kubota (26) dømt til sju års fengsel. Myanmars junta har slått ned på pressefriheten, arrestert journalister og fotografer, samt tilbakekalt kringkastingslisenser. (Foto: AP Photo/Yuri Kageyama.)
Myanmars junta dømte onsdag en japansk journalist til ytterligere tre års fengsel for brudd på immigrasjonsloven.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Myanmars junta dømte onsdag en japansk journalist til ytterligere tre års fengsel for brudd på immigrasjonsloven.

I forrige uke ble Toru Kubota (26) dømt til sju års fengsel for spredning av informasjon som er skadelig for rikets sikkerhet, ro og orden, og til tre år for å ha oppmuntret til motstand mot militæret.

Han ble arrestert i Yangon i juli sammen med to myanmarere mens han filmet et protestmøte mot militærkuppet.

Kubota var ved god helse da han var til stede i rettssalen onsdag, sa en diplomatisk kilde ved Japans ambassade med henvisning til 26-åringens advokat.

Ifølge en profil på FilmFreeway har journalisten tidligere laget dokumentarfilmer om Myanmars muslimske rohingya-minoritet og flyktninger og etniske spørsmål i Myanmar.

Annonse

Myanmars junta har slått ned på pressefriheten, arrestert journalister og fotografer, samt tilbakekalt kringkastingslisenser.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar