Sliter med å verifisere historien

Flere medier trekker sak om Oslo-skytingen

– Vi har forsøkt å ettergå flere opplysninger. Når vi ikke kan kontrollere om de opplysningene stemmer, så er det riktig å trekke artikkelen, sier nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen til VG. (Foto: Javad Parsa/NTB).
– Vi har forsøkt å ettergå flere opplysninger. Når vi ikke kan kontrollere om de opplysningene stemmer, så er det riktig å trekke artikkelen, sier nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen til VG. (Foto: Javad Parsa/NTB).
Både NRK, Aftenposten og Avisa Oslo har trukket sine saker om et vennepar som opplyste at de var blitt skutt i skytingen i Oslo 25. juni.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Både NRK, Aftenposten og Avisa Oslo har trukket sine saker om et vennepar som opplyste at de var blitt skutt i skytingen i Oslo 25. juni.

Aftenposten, NRK, TV 2 og Avisa Oslo har publisert saker der kvinnen forteller om sine opplevelser under skytingen mot utestedene London pub og Per på hjørnet i Oslo 25. juni, skriver VG.

Kvinnen har sagt at hun var utenfor London Pub da både hun og en kamerat ble skutt, og at de to kom seg i sikkerhet sammen.

VG har jobbet for å faktasjekke opplysningene i saken og er kjent med at kvinnen ikke har status som fornærmet i straffesaken etter skytingen.

Aftenposten beklager at saken ble publisert og sier at de ikke kan stå inne for at artikkelen gir en korrekt fremstilling.

Annonse

– Vi har forsøkt å ettergå flere opplysninger. Når vi ikke kan kontrollere om de opplysningene stemmer, så er det riktig å trekke artikkelen, sier nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen til VG.

Strøm-Gundersen sier at de har fått ny informasjon det siste døgnet.

– Det har kommet litt ulike indikasjoner gjennom det siste døgnet. Da vi kom til at vi ikke kan kontrollere opplysningene, valgte vi å gi leserne våre informasjon om dette så fort som mulig, sier hun.

NRK trakk sin sak etter at Aftenposten gjorde det.

– Etter at vi ble kjent med at Aftenposten avpubliserte sin sak, har vi gjort egne undersøkelser og valgt å avpublisere vår artikkel. Vi kommer til å ettergå dette ytterligere fredag og vil da komme med en utvidet forklaring til våre lesere, sier nyhetssjef Stian Haraldsen.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar