Brukes av Trump-tilhengere

Kanye West kjøper Parler

Parler er kjent for sin popularitet på ytre høyre fløy i USA. Mange av tidligere president Donald Trumps tilhengere bruker nettverket. (Photo: Evan Agostini/Invision/AP, File.)
Parler er kjent for sin popularitet på ytre høyre fløy i USA. Mange av tidligere president Donald Trumps tilhengere bruker nettverket. (Photo: Evan Agostini/Invision/AP, File.)
Artisten Kanye West, som har skiftet navn til Ye, kjøper det sosiale nettverket Parler.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Kanye West, kjøper det sosiale nettverket Parler.

Det går fram av en uttalelse fra partene mandag.

Parler er kjent for sin popularitet på ytre høyre fløy i USA. Mange av tidligere president Donald Trumps tilhengere bruker nettverket.

Nettverket ble kastet ut av appbutikkene til både Google, Apple og Amazon etter stormingen av Kongressen 6. januar i fjor. Parlers håndtering av innlegg som oppildnet til vold, ble oppgitt som årsak. Parler gjorde imidlertid comeback i februar i fjor.

Twitter- og Instagramkontoene til Kanye West er nylig blitt låst etter det som ble tolket som antisemittiske kommentarer fra rapperen.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar