Sensurerte tidligere uttalelser

SVT tok Qatar-grep etter kritikk

Qatar har høstet mye kritikk for brudd på menneskerettighetene i opprigget til fotball-VM. På SVT ble mesterskapet beskrevet som en «fest». – Det var en feil, sier SVTs nyhetssjef for sport, Johanna Bäckström Lerneby, til Expressen. (Foto: AP Photo/Hassan Ammar, File.)
Qatar har høstet mye kritikk for brudd på menneskerettighetene i opprigget til fotball-VM. På SVT ble mesterskapet beskrevet som en «fest». – Det var en feil, sier SVTs nyhetssjef for sport, Johanna Bäckström Lerneby, til Expressen. (Foto: AP Photo/Hassan Ammar, File.)
Svenske SVT beskrev fotball-VM i Qatar som en «fotballfest» i en pressemelding. Etter kraftig kritikk har de endret ordlyden.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Svenske SVT beskrev fotball-VM i Qatar som en «fotballfest» i en pressemelding. Etter kraftig kritikk har de endret ordlyden.

– Det var en feil, sier SVTs nyhetssjef for sport, Johanna Bäckström Lerneby, til Expressen.

Hun opplyser at episoden var en glipp, og at man vanligvis ikke offentliggjør pressemeldinger på hjemmesiden. Det mye omdiskuterte VM-sluttspillet i Qatar starter om nøyaktig en måned. Det ville SVT markere.

«VM i fotball – snart klart for vinterens store fotballfest på SVT», het på SVTs hjemmeside.

Det gikk ikke lang tid før kritikken kom. Etter en halvtime endret den svenske TV-kanalen teksten til «VM i fotball – en måned igjen».

Annonse

Til og med TV-eksperten Daniel Nannskogs sitat om at folk kommer til å nyte mesterskapet hjemme i TV-sofaene er byttet ut med et sitat fra SVTs sportssjef Åsa Edlund Jönsson.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar