– Stripping ikke et brudd på alkoholloven

Oslo kommune kan ikke nekte stripping

– Konklusjonen er at stripping i seg selv ikke er et brudd på alkoholloven og at Oslo kommune ikke kan inndra skjenkebevilling hvis det forekommer stripping, sier næringsbyråden til NTB. Her fra et strippeshow under «Sexhibition» tidligere i år. (Foto: Stian Lysberg Solum/NTB.)
– Konklusjonen er at stripping i seg selv ikke er et brudd på alkoholloven og at Oslo kommune ikke kan inndra skjenkebevilling hvis det forekommer stripping, sier næringsbyråden til NTB. Her fra et strippeshow under «Sexhibition» tidligere i år. (Foto: Stian Lysberg Solum/NTB.)
Oslo kommune kan ikke nekte strippeklubber skjenkebevilling slik Rødt foreslår. Det slår næringsbyråd Victoria Marie Evensen (Ap) fast.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Oslo kommune kan ikke nekte strippeklubber skjenkebevilling slik Rødt foreslår. Det slår næringsbyråd Victoria Marie Evensen (Ap) fast.

Oslo kommune kan heller ikke frata steder med stripping og toppløsservering retten til å servere alkohol, slår Evensen (Ap) fast, skriver NRK.

Oslo Rødt ønsker å forby stripping og har foreslått at Oslo bystyre innfører regler som hindrer strippeklubber og toppløsbarer å skjenke alkohol. Men så lenge stripping er lov i Norge, er ikke Rødts forslag mulig å gjennomføre, mener Evensen.

– Konklusjonen er at stripping i seg selv ikke er et brudd på alkoholloven og at Oslo kommune ikke kan inndra skjenkebevilling hvis det forekommer stripping, sier næringsbyråden.

Hun sier at dersom man ønsker et forbud mot stripping, må det fremmes gjennom nasjonal lovgivning.

Annonse

Hør også debatten mellom Philip R. Coker (Minotenk) og Jenny Klinge (SP) om å forby kommersiell stripping i Norge:

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar