Svarer Musks twitter-melding

EU: Twitter må følge våre regler

Meldingen er et svar på tweeten til Elon Musk om at «fuglen er befridd», som forstås som at han har fullført kjøpet av meldingstjenesten. (Foto: AP/Matt Rourke.)
Meldingen er et svar på tweeten til Elon Musk om at «fuglen er befridd», som forstås som at han har fullført kjøpet av meldingstjenesten. (Foto: AP/Matt Rourke.)
I Europa må fuglen fly etter våre regler, skriver EU-kommissær Thierry Breton på Twitter.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er I Europa må fuglen fly etter våre regler, skriver EU-kommissær Thierry Breton på Twitter.

Meldingen er et svar på tweeten til Elon Musk om at «fuglen er befridd», som forstås som at han har fullført kjøpet av meldingstjenesten.

Breton er kommissær med ansvar for det indre marked i EU. Unionen ønsker å innføre regler som skal begrense makten til amerikanske teknologigiganter og tvinge dem til å ta mer ansvar for å hindre spredning av skadelig innhold.

Musk har varslet at han ønsker å gripe minst mulig inn for å begrense ytringer på Twitter. Det er også ventet han vil la USAs tidligere president Donald Trump ta i bruk plattformen igjen. Trump ble utestengt etter at han brukte den til å spre falske anklager om valgfusk og oppildne sine tilhengere til demonstrasjoner som endte med stormingen av Kongressen 6. januar i fjor.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar