– Fuglen er befridd

Medier: Musk har fullført kjøpet av Twitter

Både Reuters , AP, Financial Times, Bloomberg, New York Times og andre medier siterer ikke navngitte kilder som sier kjøpet er i boks.(Foto: Presse.)
Både Reuters , AP, Financial Times, Bloomberg, New York Times og andre medier siterer ikke navngitte kilder som sier kjøpet er i boks.(Foto: Presse.)
Elon Musk, verdens rikeste mann, har fullført kjøpet av Twitter og sparket flere av selskapets sjefer, ifølge en rekke medier. – Fuglen er befridd, tvitrer Musk.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Elon Musk, verdens rikeste mann, har fullført kjøpet av Twitter og sparket flere av selskapets sjefer, ifølge en rekke medier. – Fuglen er befridd, tvitrer Musk.

Foreløpig ser det ikke ut til å ha kommet noen helt offisiell bekreftelse fra selskapet selv. Men både Reuters , AP, Financial Times, Bloomberg, New York Times og andre medier siterer ikke navngitte kilder som sier kjøpet er i boks.

Angivelig skal Musk ha sparket flere av de øverste sjefene i selskapet like etter at han tok over torsdag, blant dem administrerende direktør Parag Agrawal og økonomidirektør Ned Segal.

– Fuglen er befridd, tvitret Musk fredag morgen norsk tid, med henvisning til Twitters fuglelogo.

Langvarig strid

Musk og Twitter kom i rettslig konflikt etter at milliardæren prøvde å trekke tilbake tilbudet om å kjøpe meldingstjenesten for 44 milliarder dollar. Twitter gikk til sak for å tvinge ham til å stå ved kjøpsavtalen.

Annonse

En domstol ga Musk frist til fredag med å fullføre kjøpsavtalen fra april. Twitter-aksjen er fredag tatt av handel på New York Stock Exchange fredag, går det fram av børsens nettsider.

Musk har sagt at han vil ta Twitter av børs og gjøre tjenesten bedre enn noensinne.

Oppheves Trump-forbud?

– Jeg ønsker å forbedre produktet med nye funksjoner, gjøre algoritmene åpent tilgjengelige, bekjempe søppelpost-robotene og autentisere alle mennesker. Twitter har et enormt potensial, sa Musk i en pressemelding da kjøpet angivelig var avklart.

Musk sa i vår at han mener det vil være riktig å oppheve utestengelsen av USAs tidligere president Donald Trump fra Twitter. Tesla-milliardæren mener det var feil å utestenge Trump permanent.

Bloomberg siterer en ikke navngitt kilde som sier at Musk ønsker å oppheve livsvarige utestengelser fra Twitter og at han selv planlegger å fungere som toppsjef inntil videre.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar