De tolv skumleste halloween-kostymene

Skrem livskiten ut av vennene dine med årets skumleste halloween-kostymer

Wæææ! Hår! Ikke kle deg ut som hår. Det kan skremme dritten ut av møkkamenn på toppen av rangstigen i Iran. (Illustrasjon: Vilde Rolfsnes.)
Wæææ! Hår! Ikke kle deg ut som hår. Det kan skremme dritten ut av møkkamenn på toppen av rangstigen i Iran. (Illustrasjon: Vilde Rolfsnes.)
På etterskudd med helgens kostyme? Fortvil ikke. Subjekt har kommet frem til tolv kostymer som garantert vil gjøre deg mer fryktet enn elsket under årets halloween.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Halloween nærmer seg med stormskritt.

Ah, halloween. Årets vakreste dag!

Men akk, så vanskelig. Hva skal du kle deg ut som i år?

Tradisjonen tro, gir vi deg de aller skumleste halloween-kostymene. I 2019 var det Morgenbladet-frilanseren som var skumlest. I 2020: Ankelen til Hadia Tajik. I fjor var det kanskje … ytringsfrihet?

Bø!

Annonse

I år er vi sannelig ikke helt sikre på hvilket av de følgende tolv kostymene som er aller, aller skumlest, men alle tolv vil skremme dritten ut av vennene dine.

(Illustrasjon: Vilde Rolfsnes.)

1 Noe skummelt

Wæææææ! Ikke gjør det. Halloween har kanskje alltid handlet om å være skummel, men ikke nå lenger. Tenk om du skremmer noen? Gud! Forby!

Spør en sensitivitetsleser i stedet, om hva som er korrekt å kle seg ut som. Trolig så må du kle deg ut som noe din etnisitet har gjort før deg. Husk at du er en parodi på dine forgjengere, og aldri må bryte med rekkene, din sviker!

(Illustrasjon: Vilde Rolfsnes.)

2 Pendlerbolig

Har du et godt øye til en av landets mektigste? Kle deg ut som en pendlerbolig og oppnå total dominans over festens politikere. Du har nå makt til å velte karrierer og friste selv den frommeste minister til å ville ta bolig i deg for en natt eller to. Pro tip: Få crushet til å skrive en fiktiv reiseregning for taxien hjem til deg.

(Illustrasjon: Vilde Rolfsnes.)

3 Putin

Ukrainske flyktninger til Norge mener at man gjør rett ved å kle seg ut som Putin. Natalia Ravn-Christensen fra Ukrainsk forening i Norge mener Putin passer i Halloween-sammenheng, fordi han er rene djevelen.

Men det gjør ikke bedrevitende småbarnsmødre som aldri har opplevd krig. Til TV 2 sier Maren Wilberg Rostad at man ikke burde kle seg ut som Putin. For tenk om … du skremmer noen?

Nei, huff, ikke på halloween. Kle deg ut som en blomst, mente vi egentlig å si her.

(Illustrasjon: Vilde Rolfsnes.)

4 En joint på fritiden

Vet du hvordan du kan snu en av Norges største og mest robuste kulturinstitusjoner, Den norske opera og ballett, helt opp ned?

Kle deg ut som en joint og si BØ!

Du husker kanskje da Nasjonalballetten opplevde sin «største krise noensinne» (ja, det er faktisk et sitat fra ballettsjefen) etter at noen unge dansere brukte mindre skadelige rusmidler enn alkohol på fritiden?

Saken ble selvsagt lest inn i debatten om den havarerte rusreformen, der motstanderne skremte med at det liksom skulle bli lov for unge å gå rundt med en bærepose med dop.

Dette skremmebildet kan du utnytte til din fordel.

Finn frem en platpose (i seg selv skummelt i kraft av sin negative miljøprofil) og fyll den med alt dopet du kan få tak i. Kast så dop etter alle barn som spør om treats. Tidenes trick! Værmeldingen spår ingen snø på Halloween, men det kan du endre på.

(Illustrasjon: Vilde Rolfsnes.)

5 Bernt Hulsker

Dette kostymet fungerer best om du skal på en hjemmefest, og ikke en med dørvakt. Du vil jo helst kunne kødde rundt uten at det får faktiske konsekvenser, som for eksempel 18 dagers fengsel. Poenget er uansett ikke å skape dårlig stemning, kun frykten for dette. Dine venner vil skjelve av skrekk for om det snart kommer noen hatytringer eller uønskede seksuelle tilnærminger fra den joviale pratmakeren du har kledd deg ut som.

(Illustrasjon: Vilde Rolfsnes.)

6 Hår

Hva er så skummelt at det kan starte protester som potensielt velter et helt presteregime? Jo, hår – det vi alle har på hodet helt til vi begynner å gå med caps i 20-årene eller får kreft. Kle deg ut som hår og skrem religiøse fundamentalister tilbake til ørkenen fvt. Vær imidlertid advart: Hvis mange i din nære omgangskrets er tilknyttet islamistisk moralpoliti, kan dette kostymevalget også være skummelt for deg, faktisk livsfarlig. Til gjengjeld er hår, særlig kvinners, så vakkert at det kan være verdt å ofre livet for en uforglemmelig og revolusjonær helaften i dette sexy kostymet.

(Illustrasjon: Vilde Rolfsnes.)

7 Lavgradig terrorist

Er du kritisk til at barn skal få pubertetsblokkere og hormonbehandling uten psykiatrisk evaluering i forkant? Mener du at woke-aktivister går litt for langt noen ganger? Dette er klassiske kjennetegn på det saksynte bloggere kaller for lavgradige terrorister. Slike urokråker er typisk velkledde, taleføre og elsker å debattere kontroversielle temaer. Ta på deg din fineste skjorte, og print ut en bunke selvskrevne kronikker som du deler ut til festens deltagere mens du snakker høyt om hvor viktig det er med kritisk kulturjournalistikk. Du vil garantert fremstå mye skumlere enn voldsromantiserende islamister!

(Illustrasjon: Vilde Rolfsnes.)

8 Meta-indianer

Eksempler på meta-indianere er den kulturelt approprierende Siv Jensen og den angivelige Apache-kvinnen Sacheen Littlefeather, som i 1973 takket nei til Oscar på vegne av Marlon Brando. Du skal ikke kle deg ut som et ekte medlem av den amerikanske urbefolkningen, for så ute av takt med tiden er du selvsagt ikke. Du skal kle deg ut som en som kler seg ut som en indianer. Vær nøye med å bruke det politisk ukorrekte ordet «indianer» om deg selv. Folk kan bli redde for at du faktisk mener det og at de ikke er skarpe nok til å fange opp din utspekulerte ironi. Men her er det du som sitter med makten til å gjøre narr, av alle som ikke forstår at det er de du etterligner, som er moralsk forkastelige, ikke du.

(Illustrasjon: Vilde Rolfsnes.)

9 LHBT-bok

Skal du på fest med kristenkonservative (eventuelt med lavgradige terrorister)? Da kan du kle deg ut som en LHBT-bok. Disse bannlyses og kanselleres som aldri før over hele USA. En bonus er at det inne i deg finnes omfattende kunnskap om utuktig atferd egnet for de sene nattestimer, i tilfelle du skulle støte på noen som lengter etter å prøve ut slikt. Vi mistenker dette gjelder mange av de som frykter deg aller mest.

(Illustrasjon: Vilde Rolfsnes.)

10 Avslag fra Kulturrådet

Skal du på fest med kunstnere? Kle deg ut som et avslag fra Kulturrådet og få festens eksentriske kreative til å skjelve i buksene. Møtet med deg er verre enn digital gapestokk og vernissasje uten vin, til sammen! Hvis du drar med en venn, kan du kombinere dette med et av fjorårets skumleste kostymer, Sløseriombudsmannen. Men dette frykter vi kan bli så skummelt at du faktisk ikke slipper inn på festen, så trå varsomt.

(Illustrasjon: Vilde Rolfsnes.)

11 Milliardær på skatteflukt

Hva skjer hvis alle landets milliardærer flykter fra landet for å unngå formueskatt? Jo, da vil det spøke for både privat finansiering av kunst, parker og museer, og ikke minst for Kulturrådets romslige budsjett. Derfor bør en milliardær på skatteflukt skremme alle festens kulturinteresserte, så vel som kapitalistene.

(Illustrasjon: Vilde Rolfsnes.)

12 Elon Musk

Hvem dukker opp på sin nye arbeidsplass bærende på en vask mens han sier «let that sink in» med et psykotisk smil om munnen? Åpenbart en total galning ute etter å innføre nazisme gjennom økt ytringsfrihet. Kle deg ut som verdens rikeste mann og få Twitter-venstre til å lengte tilbake til tiden før smarttelefonen tok over livet deres.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar