- Hvordan kan bedre dialog endre deg?

Deeyah Khan og tidligere nynazister til Colosseum kino

I dokumentarfilmen «White Right: Meeting the enemy» reiser Deeyah Khan til USA for å forstå årsakene bak den tilsynelatende gjenoppblomstringen av høyreekstremisme i Amerika. (Skjermbilde: Produksjonsselskapet Fuuse).
I dokumentarfilmen «White Right: Meeting the enemy» reiser Deeyah Khan til USA for å forstå årsakene bak den tilsynelatende gjenoppblomstringen av høyreekstremisme i Amerika. (Skjermbilde: Produksjonsselskapet Fuuse).
Emmy-vinneren Deeyah Khan og Nobels Fredssenter inviterer til visning og samtaler rundt den prisbelønte dokumentaren «White Right: Meeting the Enemy».
Saken er Nobels Fredssenter inviterer til filmvisning og samtale med Deeyah Khan og Finn Skårderud lørdag 19. november på Colosseum Kino.

Lørdag 19. november blir en helt spesiell dag på Colosseum kino.

Emmy-vinnende Deeyah Khan og Nobels Fredssenter inviterer til visning av den prisbelønte dokumentarfilmen «White Right: Meeting the Enemy», og samtaler rundt filmen.

Til Oslo har Khan med seg Jeff Schoep, en gang USAs mest beryktede nynazist, nå konsulent for det jødiske menneskerettsenteret Simon Wiesenthal Center. Han valgte å bryte ut fra miljøet som et resultat av møtene i filmen. Arno Michaelis – en tidligere forkjemper for rasekrig, og vokalist i race-metal-bandet Centurion kommer også til arrangementet i Norges mest eksklusive kino.

Alle billettene er nå utsolgt. De som vil sikre seg informasjon om lignende arrangement i fremtiden kan melde seg på Nobels Fredssenters nyhetsbrev nederst i denne saken.

Annonse

Arrangementet er en del av Nobels Fredssenters satsing på dialog gjennom serien «De som lytter, flytter verden». Les mer og finn inspirasjon til en hverdag med bedre dialog i boken med samme navn.

Finn Skårderud er professor, forfatter og en av Norges mest meritterte psykiatere. (Foto: Trond Isaksen.)

Møt Norges fremste eksperter på dialog

I tillegg til Khan, Schoep og Michaelis stiller et stjernelag av dialogeksperter opp i samtaler etter filmen:

Finn Skårderud er professor, forfatter og en av Norges mest meritterte psykiatere. I tillegg kommer Nobels Fredssenters dialogekspert Chro Borhan, som har bred erfaring fra konfliktmegling i Norge og utlandet. Arrangementet ledes av Henrik Syse, filosof med doktorgrad i etikk og forsker ved Institutt for fredsforskning (PRIO).

I samtalene etter filmen får vi høre mer om Deeyah Khans arbeid med filmen og hvordan dialogen med nynazistene endret både henne og dem. Panelet kommer også til å diskutere likheter og forskjeller mellom ekstreme holdninger i USA og Norge, og hva vi her i landet må være oppmerksomme på. Ekspertene kan også gi gode råd om hvordan dialog kan brukes til å løse uenigheter med venner og familie.

Deeyah Khan reiste til USA for å intervjue noen av landets mest fremtredende nynazister. (Skjermbilde: Produksjonsselskapet Fuuse).

Fra musiker til prisbelønt dokumentarfilmskaper

Deeyah Khan har høstet utallige lovord og priser for sitt arbeid som filmskaper og menneskerettighetsaktivist, og er nå aktuell med filmen «Behind the rage». Deeyah har norsk-pakistansk familiebakgrunn og vokste opp i Oslo. Hun slo gjennom som musiker og sanger i ung alder under artistnavnet Deepika.

I 1997 forlot hun Norge og bosatte seg i London, etter hets og trakassering fra konservative norske muslimer. Ved siden av arbeidet med dokumentarfilmene har hun gjort en stor innsats for forfulgte kvinnelige artister, unge muslimske kvinners kunstneriske aktivitet og ytringsmuligheter, og grunnlagt flere organisasjoner som arbeider med dette.

Om filmen

I dokumentarfilmen «White Right: Meeting the Enemy» reiser Deeyah til USA for å møte noen av landets mest fremtredende nynazister for å forsøke å forstå de personlige og politiske årsakene bak den tilsynelatende gjenoppblomstringen av høyreekstremisme i Amerika. Hun laget filmen etter å ha blitt intervjuet på TV om multikulturalisme som resulterte i mange trusler og hatefulle ytringer på sosiale medier.

Carol Midgley i The Times, skrev om filmen: «Dels undersøkende journalist, dels nesten psykoterapeut, bruker Khan harde og myke ferdigheter for å avdekke hva som driver hat og tvinger folk til å møte henne, deres såkalte fiende».

Program

· Velkommen ved Kjersti Fløgstad, direktør Nobels Fredssenter

· Filmvisning av «White Right: Meeting the Enemy» (varighet ca 1 time)

· Samtale med Deeyah Khan, Jeff Schoep og Arno Michaelis

· Samtale med Deeyah Khan, Finn Skårderud og Chro Borhan

Gjestene denne dagen får også et spesialtilbud på boken, «De som lytter, flytter verden», med 8 tips til god dialog, blant annet fra fredsprisvinnere som Martin Luther King, Desmond Tutu og Dalai Lama.

Alle billettene er nå utsolgt. De som vil sikre seg informasjon om lignende arrangement i fremtiden kan melde seg på Nobels Fredssenters nyhetsbrev nederst i denne saken.

Arrangementet er en del av Nobels Fredssenters satsing på dialog gjennom serien «De som lytter, flytter verden». Les mer og finn inspirasjon til en hverdag med bedre dialog i boken med samme navn.

Arrangementet er støttet av Hydro, Stiftelsen Flux, Microsoft Norge, KLP og Fritt Ord.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar