Tiltrer i februar

Landets største forlag får ny sjef

– Etter et langt forlags- og forretningseventyr ledet av Tom Harald Jenssen, har vi i Sarah Willand funnet en sterk og dynamisk leder for neste kapittel i forlagets historie, sier Steffen Kragh. Han er styreleder i Cappelen Damm og CEO i Egmont. (Foto: Eivind Senneset/TV2.)
– Etter et langt forlags- og forretningseventyr ledet av Tom Harald Jenssen, har vi i Sarah Willand funnet en sterk og dynamisk leder for neste kapittel i forlagets historie, sier Steffen Kragh. Han er styreleder i Cappelen Damm og CEO i Egmont. (Foto: Eivind Senneset/TV2.)
Sarah C. J. Willand (45) blir ny administrerende direktør i Norges største forlag, Cappelen Damm.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Sarah C. J. Willand (45) blir ny administrerende direktør i Norges største forlag, Cappelen Damm.

Hun overtar etter Tom Harald Jenssen (69), som etter 44 år i norsk og nordisk bokbransje ønsker å gå av som toppsjef.

Willand tiltrer 1. februar 2023, framgår det av pressemeldingen.

– Etter et langt forlags- og forretningseventyr ledet av Tom Harald Jenssen, har vi i Sarah Willand funnet en sterk og dynamisk leder for neste kapittel i forlagets historie, sier Steffen Kragh. Han er styreleder i Cappelen Damm og CEO i Egmont.

Willand har vært en del av TV 2s ledelse siden 2015 og kommer fra jobben som direktør for organisasjon, markedsføring og kommunikasjon. Hun har til nå sittet i styret i Cappelen Damm, og er blant annet styremedlem i Den Norske Opera & Ballett.

Annonse

– Jeg går til denne jobben med glede og forventning. Ikke bare fordi det er spennende, men fordi det er vesentlig. Cappelen Damm representerer kunst, leseglede og kunnskapsformidling og har landets bredeste utgivelsesportefølje skapt av ledende forfattere innen alle sjangre og svært kompetente medarbeidere. Å få mulighet til å lede videreutviklingen av Norges største og viktigste forlag er en drøm av en oppgave, og et stort ansvar, sier Willand via pressemeldingen.

Steffen Kragh understreker at ansettelsen av Willand ikke signaliserer noe kursendring i Cappelen Damm.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar