– Papirutgiftene nesten doblet

Aftenposten legger ned papiravisen på søndager

– Vi har visst at hvis det begynte å bikke, så hang søndagen i en tynn tråd, sier sjefredaktør i Aftenposten, Trine Eilertsen. (Foto: Thomas Brun/NTB.)
– Vi har visst at hvis det begynte å bikke, så hang søndagen i en tynn tråd, sier sjefredaktør i Aftenposten, Trine Eilertsen. (Foto: Thomas Brun/NTB.)
Aftenposten legger ned søndagsutgaven på papir fra nyttår. Økte kostnader er årsaken, sier sjefredaktør Trine Eilertsen.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Aftenposten legger ned søndagsutgaven på papir fra nyttår. Økte kostnader er årsaken, sier sjefredaktør Trine Eilertsen.

– Papirutgiftene hadde nesten doblet seg da vi kom tilbake etter sommerferien, og vi er den avisen som bruker mest papir i Norge. Så noe måtte gjøres, sier Eilertsen til Journalisten.

Søndagsavisa blir dermed kun å finne om e-avis. Samtidig skal lørdagsutgaven utvides, blant annet med et eget magasin med kryssord og quiz.

– Vi har visst at hvis det begynte å bikke, så hang søndagen i en tynn tråd. Lenge har det gått rundt, men så kom vi til 2022. Strøm-, trykk- og distribusjonskostnader går i været, det butter på alle fronter. Prioriteringen vår er å beskytte innhold og kjerne, og derfor har vi valgt søndagsutgaven på papir for kutt.

Prisen på abonnement blir likevel ikke billigere, faktisk tvert imot.

Annonse

– Økte priser på strøm og distribusjon gjør at vi har økt prisen på papiravisen i år, og kommer til å øke prisen til neste år. Men sammenlignet med måten vi priset papiravisen på for noen år siden, har folk nå tilgang til en mye mer omfattende pakke med det digitale tilbudet, sier hun.

Det er ikke aktuelt å kutte andre papirutgaver.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar