Marstein til Subjektprisen 2022

Han har laget Norges mest populære låt. Men de færreste har hørt den live. Ennå…

Kun Karpe er større enn Undergrunn om dagen. Mest kjent av de seks medlemmene er kanskje Marstein. Som sønn av to anerkjente forfattere var det kanskje åpenbart at 21 år gamle Jo skulle leve av tekster. Og hele Norge er glade for at han legger musikk til rimene.
Kun Karpe er større enn Undergrunn om dagen. Mest kjent av de seks medlemmene er kanskje Marstein. Som sønn av to anerkjente forfattere var det kanskje åpenbart at 21 år gamle Jo skulle leve av tekster. Og hele Norge er glade for at han legger musikk til rimene.
Marstein debuterte solo tidligere i år, og gikk rett til topps. 13. desember spiller han på Subjektprisen sammen med Oscar Blesson, Mo Ayn og flere. Nå er Pluss-billettene utsolgt.
Sjanger Dette er en pressemelding. En pressemelding er en tekst som sendes til media for å spre informasjon med nyhetsverdi. Subjekts pressemeldinger har til hensikt å kommunisere Subjekts egne virksomhet.

Subjektprisen er en feiring av kulturåret som gikk. Tradisjonen tro inviterer vi publikum og nominerte til en storslagen prisutdelingsseremoni hvor ALT KAN SKJE!

I år går festshowet av stabelen i Marmorsalen på Sentralen, med lættis konferansier (røpes snart!), absurd bukett av prisutdelere og en rekke store overraskelser.

Subjektprisen 2022 blir større enn noensinne, arrangert i samarbeid med baren og kaféen Göteborg.

Arrangementet har blitt utsolgt alle år, så du vil ikke angre på å sikre deg plass tidlig.

Annonse

Program

Subjektprisen er en fest med høy showfaktor. Det blir ikke mindre av det i år, når en av landets største artister for øyeblikket, Marstein – kun slått av Karpe – headliner programmet.

Det gjør også stjerneskuddet Mo Ayn, og ikke minst kometen Oscar Blesson, som spiller på etterfesten. Og programmet er ikke engang ferdig!

Flere overraskelser lanseres fortløpende.

Arrangementet blir utsolgt: Sikre deg en plass nå!

Prisene

Elleve priser skal deles ut.

· Årets utstilling
· Årets visningsrom
· Årets kunstner
· Årets film og tv
· Årets scenekunst
· Årets litteratur
· Årets musikkutgivelse
· Årets artist
· Årets stemme
· Göteborg-prisen
· Årets subjekt

Blir utsolgt

Subjektprisen har blitt utsolgt i alle år, så du kommer neppe til å angre på å være tidlig ute med å sikre deg en plass.

Subjekt Pluss-billettene er allerede utsolgt.

· Subjekt Pluss-billetter: 150,– (UTSOLGT!)
· Early Birds-billetter: 250,– (BEGRENSET ANTALL!)
· Ordinær billett: 350,–

Early Birds-billettene eksisterer kun i et begrenset antall.

Alle billetter reserveres via Tikkio HER.

Om artistene

Marstein: Kun Karpe er større enn Undergrunn om dagen. Mest kjent av de seks medlemmene er kanskje Marstein. Som sønn av to anerkjente forfattere var det kanskje åpenbart at 21 år gamle Jo skulle leve av tekster. Og hele Norge er glade for at han legger musikk til rimene. Gjennom Undergrunn har han blitt godt kjent for Subjekts lesere, og etter hvert resten av landet. I år debuterte han solo med etternavnet Marstein som artistnavn, og det har mildt sagt gått bra. Låten «Frida Kahlo» fra debutalbumet «Medici Marstein» er for øyeblikket Norges mest populære sang på Spotify og topper VG-lista. Men langt færre har hørt den live ennå …

Oscar Blesson: Han startet å rappe på engelsk under Tommy Tee, men Holmlia-gutten måtte bytte til morsmålet før karrieren skulle ta av. Vi må ikke lenger tilbake enn 2021 for å finne hans første låt på norsk, og i år kom albumet «vi blør i kor.». Det fikk terningkast fem i Aftenposten, og står seg som en av årets desidert beste hip hop-utgivelser i Norge. Oscar Blesson er allerede blitt en av landets mest strømmede hip hop-artister, med et bredt spekter av låter inspirert av alt fra house til afro-beats. Her serveres både følelsesladede oppveksthistorier og harde festlåter. På etterfesten er det Oscar Blesson som får æren av å løfte stemningen i taket på kaféen Göteborg.

Mo Ayn: Med røtter fra Kurdistan og Skullerud er Mo Ayn i ferd med å slå igjennom for fullt på Oslos rap-scene. I midten av november hadde han sin konsertdebut på Parkteatret, som «minnet om alt annet enn en debut», ifølge Subjekts anmelder, som trillet fem på terningen. Mo Ayns første singel kom i 2018, og siden har han gitt ut flere EP-er, sist «1001 kvelder» fra i år. Man kan trygt si at det er mange som gleder seg til albumet. Han er nemlig blitt nominert til både Spellemann i hip hop-kategorien og P3 Gull for årets nykommer. Mo Ayn er en forkortelse for «More Ayn», som betyr «Mer øyne» på arabisk. Mo Ayn vil garantert få flere øyne rettet mot seg med årene. Du får allerede sjansen til å se ham på Subjektprisen i år.

TBA: Mer info kommer.

Etterfesten

Etterfesten avholdes på kaféen Göteborg i Oslo, kun et steinkast fra Sentralen. Der vil Oscar Blesson spille i de rå lokalene.

Mer informasjon kommer snart. Vi oppfordrer alle til å bli med på etterfesten, hvor flere overraskelser venter!

Alle billettyper inkluderer tilgang til etterfesten.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar