Uklart om de de ble oppsagt eller sa opp

Twitters stenging av Brussel-kontor vekker uro i kommisjonen

De øvrige ved Brussel-kontoret sluttet tidligere i måneden da den nye sjefen Elon Musk kunngjorde at halve staben på 7.500 ansatte måtte gå. (Foto: Presse.)
De øvrige ved Brussel-kontoret sluttet tidligere i måneden da den nye sjefen Elon Musk kunngjorde at halve staben på 7.500 ansatte måtte gå. (Foto: Presse.)
Stengningen av Twitters kontor i Brussel har utløst uro i EU om hvorvidt den sosiale plattformen vil overholde unionens strenge regler om innhold på nett.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Stengningen av Twitters kontor i Brussel har utløst uro i EU om hvorvidt den sosiale plattformen vil overholde unionens strenge regler om innhold på nett.

De to personene som hadde ansvaret for Twitters politikk for digital publisering i Europa, forlot selskapet i forrige uke som de to siste, opplyser fem personer med kjennskap til saken til Financial Times.

De to sjefene hadde stått i spissen for Twitters arbeid med å etterleve EUs regler om desinformasjon og håndtering av loven om digitale tjenester. Denne loven trådte i kraft i forrige uke og knesetter strenge regler for hvordan de store teknologiselskapene skal oppføre seg for å opprettholde brukernes trygghet.

De øvrige ved Brussel-kontoret sluttet tidligere i måneden da den nye sjefen Elon Musk kunngjorde at halve staben på 7.500 ansatte måtte gå.

Det er uklart om Julia Mozer og Dario La Nasa sa opp eller ble oppsagt. De overlevde øyensynlig den første oppsigelsesrunden, men forlot kontoret da Musk i et rundskriv forlangte at de ansatte skulle godta en intens (hardcore) arbeidskultur.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar