Saken oppdateres

NRK åpner for slutt­pakke til alle ansatte

«I forbindelse med strammere økonomiske rammer i 2023 åpner NRK opp for at medarbeidere kan søke om frivillig avgangsvederlag, heter det i beskjeden til de ansatte. (Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB.)
«I forbindelse med strammere økonomiske rammer i 2023 åpner NRK opp for at medarbeidere kan søke om frivillig avgangsvederlag, heter det i beskjeden til de ansatte. (Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB.)
NRK åpner for slutt­pakke til alle ansatte. Det kommer fram i en melding på intranettet for NRKs ansatte, ifølge Medier24.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er NRK åpner for slutt­pakke til alle ansatte. Det kommer fram i en melding på intranettet for NRKs ansatte.

«I forbindelse med strammere økonomiske rammer i 2023 åpner NRK opp for at medarbeidere kan søke om frivillig avgangsvederlag (sluttpakke). Hensikten med avgangsvederlaget er å gi ansatte en økonomisk sikkerhet i overgangen til nytt arbeid utenfor NRK», skriver de blant annet, ifølge Medier24 som har sett meldingen.

Allmennkringkasteren har tidligere varslet at de kommer til å mangle over 300 millioner kroner neste år, og økonomidirektør Andreas Norvik har sagt at det betyr at de må bli færre ansatte.

– At det kommer et slikt tilbud, er helt naturlig i en slik prosess, sier klubbleder Rolf Johansen i NRKJ til Medier24.

Han tror tilbudet om frivillig sluttpakke er i tråd med det medarbeiderne ventet.

Annonse

Det er mellom 80 og 120 som må gå. Målet er å få tallet ned fra tresifret til tosifret. Det gjelder for hele NRK.

– Men det er ikke nødvendigvis dramatikk i dette, fordi det slutter en del i NRK hvert år. Jeg mener at dette er gjennomførbart med at vi ikke skal ende opp med oppsigelser, kommenterer Johansen.

I meldingen fra NRK står det at det er krav til hvem som kan få sluttpakke, og at det gjelder stillinger som ikke erstattes. Ansatte over 67 år får ikke søke om sluttpakke. Fristen for å søke er 9. januar.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar